CORONAVIRUS

Medicul sud-african care a descoperit varianta OMICRON sustine ca a avut presiuni din multe țări să spună că virusul este mult mai grav decât este de fapt

Dr. Angelique Coetzee a fost unul dintre primii oameni de știință care au descoperit tulpina Omicron.  Ea a spus că a fost atacată de oameni de știință și politicieni din întreaga lume.

Dr Coetzee sustine că i s-a spus să nu descrie varianta Covid ca fiind „ușoară”

„În Africa de Sud este o boală mai ușoară, dar în Europa a fost o boală gravă, gravă, ceea ce vor politicienii să spun. Au existat o mulțime de presiuni din partea oamenilor de știință și politicienilor europeni care au spus „Vă rog să nu spuneți că este o boală ușoară”. Medicul de familie a spus că cei care au contractat varianta în Africa de Sud au experimentat simptome mult mai ușoare în comparație cu tulpina Delta și adesea au avut doar dureri în gât și oboseală,, dezvaluie Dr. Angelique Coetzee, potrivit dailymail.co.uk . 

Dr. Angelique Coetzee sustine este acuzata ca ar fi minți asupra tulpinei Omicron.  „Mă acuză că mint, că am minimizat Omicron din cauza modului în care a fost în Europa… în mintea lor, este imposibil ca o boală cu mai mult de 38 de mutații să fie ușoară”, a spus ea.

Dr. Coetzee, care este și președintele Asociației Medicale din Africa de Sud, a spus că Omicron a fost mai serios pentru cei nevaccinați, dar a fost o forma ușoara pentru majoritatea celor care l-au contactat si l-au avut.

„Din cauza tuturor mutațiilor Covid, toți acești oameni de știință și politicieni care nu sunt din Africa de Sud m-au contactat spunându-mi că am greșit când am vorbit, că  de fapt este o boală gravă…  au continuat să mă atace”, a spus Dr. Coetzee pentru The Daily Telegraph.

Ea a spus că nu poate înțelege de ce politicienii nu au ascultat-o, în ciuda faptului că ea a văzut efectele din prima mână.

Ofițerul șef de sănătate din NSW, Kerry Chant, a făcut public  declarațiile doctorului Coetzee atunci când statul a observat o creștere a cazurilor de Omicron.

Ea a spus că, pe baza dovezilor din străinătate, precum și din Australia, spitalizările din variantă au fost mult mai puțin frecvente decât din tulpina Delta.

„Aceasta indică faptul că infecția cu Omicron este probabil mai ușoară decât infecția cu Delta, riscul de spitalizare fiind cu aproximativ 60% până la 80% mai mic decât pentru Delta”, a spus Dr. Chant în decembrie.

Acest lucru sa întâmplat în ciuda faptului că Omicron reprezenta 80% din cazurile din NSW la acea vreme.

Angelique Coetzee a fost una dintre primele care au raportat noua variantă în noiembrie anul trecut și a spus că a cauzat simptome „ușoare” celor din țara ei.

Omicron a fost detectat pentru prima dată în Africa de Sud în noiembrie și de atunci s-a răspândit în 57 de țări, inclusiv Australia

sursa: www.dailymail.co.uk; dailytelegraph.com.au