administratie

Medicul care i-a redat Alexiei brațele si lui Cristian piciorul a fost felicitat de premierul României

Medicul Sidonia Susanu, cea care a reușit un miracol, după ce a operat-o pe Alexia din Botosani si Cristian din Vatra Dornei, a fost felicitată de prim-ministrul țării.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a fost prezent la Iași, de Ziua Unirii. Acesta a ținut să o felicite și pe medicul Sidonia Susanu, care a reușit o adevărată minune în privința Alexiei.  “Am fost onorat să îi strâng mâna și să o felicit pe doamna doctor Sidonia Susanu. Cu omenie, pricepere și multă muncă a salvat destine și a oferit o șansă la viață normală multor copii. M-au impresionat empatia și modestia doamnei doctor, dar și devotamentul și tenacitatea de a crește echipa medicală. Și, mai apoi, de a transforma compartimentul în secție de chirurgie plastică și a-i dezvolta astfel activitatea. Este un exemplu al puterii pe care o au profesioniștii cu har, deschizatori de drumuri în domeniul lor”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Acesta a promis că se va “implica personal” ca Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași să fie finanțat corespunzător. “Mă voi implica personal pentru ca de la nivelul Guvernului să asigurăm finanțarea și dotarea cu instrumentarul și echipamentele necesare. Îi doresc mult succes doamnei doctor în efortul său de a schimba lucrurile în bine și de a salva vieți!”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Medicul Sidonia Susanu a reușit o operație în premieră în Europa. După mai bine de 20 de ore, aceasta a reușit replantarea cu succes a ambelor brațe ale Alexiei Tudose. Tânăra de 16 ani, din Botoșani, a fost victima unui cumplit accident rutier în urmă cu o lună, la Pașcani.Si Cristian din Vatra Dornei a fost salvat. Medicul iesean a reusit sa ii replanteze un picior lui Cristian dupa ce acesta fusese accidentat de un tren.