ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCALULTIMA ORĂ

Medicii legiști au încheiat autopsia tânărului mort pe masa de operație! Care ar fi fost, de fapt, cauza morții

Informații de ultimă oră despre tânărul care a ajuns la spital cu o lovitură la cot și a murit în sala de operație. Medicii legiști au încheiat autopsia.

Potrivit unor surse din anchetă, tânărul a intrat în stop cardiorespirator și a murit asfixiat imediat după ce i s-a administrat anestezia. Medicii sunt un fel de stat in stat si e greu de crezut ca se va face dreptate mai ales in județul Suceava.

În acest moment nu se poate spune dacă moartea tânărului a survenit în urma unei erori umane.

Cert este că rezultatul preliminar al autopsiei spune foarte clar că motivul decesului a fost: stop cardiorespirator și edem pulmonar asfixiant. Asta înseamnă că plămânii tânărului au fost inundați de lichid și nu s-a mai făcut transferul de gaze la nivel pulmonar, motiv pentru care acesta s-a asfixiat.

Urmează ca analizele de laborator să facă și mai multă lumină în acest caz.

În cursul zilei de ieri,, directorul medical al spitalului excludea posibilitatea unei reacții alergice, însă anestezistul spune că ar fi putut exista o reacție alergică, însă nu crede acest lucru. Cu toate acestea bărbatul a recunoscut că imediat după administrarea anestezicului a avut loc un spasm bronșic.

A fost resuscitat timp de 70 de minute, spun medicii

Tânărul s-a accidentat în cursul zilei de 8 martie, atunci când alunecat la o partidă de fotbal. S-a dus în acea seară la spitalul din Vatra Dornei, unde a fost diagnosticat cu fractură la nivelul cotului, iar medicii au spus că are nevoie de o intervenție chirurgicală. Pe data de 13 martie, tânărul de 28 de ani a fost internat în spital unde i s-au făcut mai multe analize și teste pentru pregătirea operației.

Pe 15 martie a intrat în operație, iar în timpul procedurii de anestezie a intrat în stop cardiorespirator. A fost resuscitat, însă la scurt timp a făcut un nou stop cardiorespirator, din care nu și-a mai revenit. Potrivit conducerii spitalului, manevrele de resuscitare au durat circa 70 de minute.

”Mâna se înnegrise! Mi-au zis că îi deranjez…” Mama tânărului mort după ce a ajuns la spital cu o lovitură la cot rupe tăcerea

Valeriu a intrat în stop cardiorespirator după administrarea anestezicului

În momentul în care i-a fost administrat anestezicul, tânărul a intrat în stop cardio respirator. În urma manevrelor de resuscitare și-a revenit, însă a urmat al doilea, care i-a fost fatal.

Mama tânărului spune că nu a primit nicio explicație de la medici. Dimpotrivă chiar.

”Mi-au zis că îi deranjez. Mâna se înnegrise, deja era… Nici gipsul nu i l-au pus corect”, spune ea.

Mama tânărului spune că, inițial, operația ar fi trebuit să aibă loc vineri, însă a tot fost amânat. Deși mai mulți cunoscuți i-au spus să meargă în altă parte, el a spus că este o operație banală și nu are rost. După incident, mama a povestit că a mers și a discutat cu medicul anestezist, care are a repezit-o și i-a spus că probabil avea o problemă la inimă și că este deranjat de atitudinea acesteia.

La Centrul de economie montana CEMONT este doliu. Tânărul de 28 de ani era un tânăr cercetător care promitea foarte multe în domeniul său. Era doctorand și urma să susțină teza la începutul acestei veri. Directorul Centrului Radu Rey spune că este o pierdere enormă pentru cercetarea românească.

Mama lui susține că a fost omorât

Cei care l-au cunoscut nu pot crede că a fost posibil așa ceva, atât timp cât el mergea pentru operație banală. Cu ochii în lacrimi, mama tânărului spune că fiul său a fost omorât și că nu știe ce va face mai departe. Tot ce vrea este să-și îngroape singurul fiu acasă la Grințieș, în județul Neamț.

Femeia spune că tânărul nu avusese niciodată probleme de sănătate.

Singurul răspuns pe care l-a primit când a întrebat disperată care a fost cauza morții, a fost că fiul ei ar fi avut probleme cu inima.

”Au spus că au încălcat legea! Legea spune 30 de minute de resuscitare, iar ei i-au făcut o oră și jumătate. Și au încălcat legea… Deja au făcut prea mult…” spune femeia cu ochii în lacrimi.

Prietenii l-au sfătuit să meargă la un alt spital

Sunt ultimele conversații între tânărului de 28 de ani și mama sa. Înainte de ziua operației prietenii i-ar fi spus să se ducă la un alt spital, însă Valeriu a refuzat, spunând că totul este în regulă.

”Toate analizele din preoperator și investigațiile clinice, toate au arătat starea de sănătate a pacientului respectiv. Deci nu a rezultat nicio patologie care să necesite investigații suplimentare sau să contraindice intervenția chirurgicală sau anestezia”, a declarat directorul medical al spitalului, doctorul Cristian Rusu.