ACTUALITATEBREAKING NEWSNAȚIONAL

Medic reținut pentru ȘPAGĂ – Ar fi luat mită de la ZECI de pacienți – Percheziții la Spitalul Județean

Un medic primar a fost reținut de oamenii legii, fiind acuzat că ar fi luat șpagă de la pacienți și aparținătorii acestora. Poliţiştii şi procurorii au făcut, miercuri, percheziţii la Spitalul Judeţean Piteşti.

Două percheziţii au fost efectuate, miercuri, la sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, un medic din cadrul unităţii fiind reţinut pentru luare de mită de la zeci de pacienţi sau aparţinători ai acestora.

Conform unui comunicat al Serviciului Judeţean Anticorupţie Argeş, percheziţiile au fost efectuate de lucrătorii acestei structuri, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

„În cursului zilei de astăzi, 09.11.2022, lucrătorii Serviciului Judeţean Anticorupţie Argeş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au efectuat două percheziţii domiciliare la sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, unde îşi desfăşoară activitatea un medic primar, care are calitatea de suspect într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi dare de mită”, a transmis, miercuri, Direcţia Generală Anticorupţie.

„Până în prezent, din probatoriul administrat, rezultă că medicul a primit de la un număr de cel puţin 20 de persoane, având calitatea de pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani sau bunuri, în legătură cu exercitarea actului medical. Faţă de acesta s-a dispus măsura reţinerii pentru o durată de 24 de ore”, se mai arată în comunicatul citat de Agerpres.

Pe parcursul cercetărilor, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale  din cadrul Poliţiei Române şi Brigăzii Operaţiuni Speciale Piteşti.