ACTUALITATELOCAL

Material lemnos indisponibilizat de polițiști

Material lemnos indisponibilizat de polițiști. La data de 16.05.2023, ora 15.18, polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri și a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos, au oprit pe DJ175 pe raza com. Pojorâta, o  autoutilitară ce transporta material lemnos tip buștean.

S-a procedat la verificarea legalității transportului de material lemnos încărcat pe autoutilitara condusă de către un bărbat din com. Fundu Moldovei, jud. Suceava, în aplicația SUMAL, stabilindu-se că există avizul pentru un volum de 7,0181 mc cu un număr de 52 piese.

Datorită faptului că există suspiciuni cu privire la proveniența și cantitatea materialului lemnos transportat, autoutilitara a fost condusă la Atelierul de Producție Sadova din cadrul OS Pojorâta, unde s-a procedat la indisponibilizarea ei pe o durată de 72 de ore, în vederea clarificării aspectelor constatate.