GENERAL

Material lemnos confiscat și amenzi în valoare de 12.000 lei aplicate unui șofer care a transportat ilegal material lemnos

Material lemnos confiscat și amenzi în valoare de 12.000 lei aplicate unui șofer care a transportat ilegal material lemnos. De asemenea, au fost reținute permisul de conducere dar și certificatul de înmatriculare al vehiculului utilizat

 

La data de 16.08.2024, orele 10.20, polițiștii din cadrul SPR 3 Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în baza planului de acțiune pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților în domeniul silvic, au oprit în trafic, respectiv pe DN 17A, raza comunei Marginea, o autoutilitară ce transporta materiale lemnoase.

S-a stabilit identitatea conducătorului auto ca fiind un bărbat de 20 ani, din sat Marginea, comuna Marginea, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei și a relatat faptul că transporta material lemnos, respectiv lemn foc fag, însă nu deține aviz de însoțire.

S-a procedat la interogarea aplicației SUMAL CONTROL, rezultând faptul că pentru autoutilitara în cauză, nu a fost emis niciun aviz de însoțire al materialului lemnos.

Având în vedere aspectele constatate, șoferului i s-a solicitat să însoțească lucrătorii de poliție la punctul de depozitare din zona Cantonului Silvic de pe raza comunei Marginea, pentru a se stabili cantitatea de material lemnos transportată.

Personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a stabilit că în autoutilitară se află cantitatea de 3,35 mc lemn foc fag, în valoare totală de 887 lei.

În aceste condiții, cantitatea de material lemnos a fost confiscată și predată în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Marginea, iar conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional conform prevederilor art. 19, alin. (2), lit. a), pct. 2 din Legea 171/2010 M și art. 21 lit. j) din Legea 171/2010 M cu amendă totală de 9.000 lei.

Totodată, pentru o serie de abateri la regimul rutier, șoferul a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002, cu amenzi totale în valoare de 3.460 lei și măsurile complementare de reținere a permisului de conducere pe o perioadă de 30 zile și a certificatului de înmatriculare.