ACTUALITATELOCAL

Material lemnos confiscat de polițiști

Material lemnos confiscat de polițiști La 01.11.2022, ora 17.00, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică – Poliţia municipiului Vatra Dornei, în timp ce acționau conform planului de acțiune ,,Scutul pădurii” au procedat la oprirea în trafic a unei autoutilitare condusă de un bărbat din com. Iacobeni, care transporta cantitatea de 4.66 m.c. lemn foc esență molid fără documente de proveniență.

Conducătorul auto a fost sancționat conform prevederilor art. 19 alin. 2 lit. „a”, pct.2, din Legea nr. 171/2010, iar cantitatea de 4.66 m.c. lemn foc esență molid în valoare de 764,24 lei a fost confiscată și predată lucrătorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Vatra Dornei.

La 01.11.2022, ora 17.00, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Marginea, desfășurând activități în cadrul acțiunii dispuse de către IPJ Suceava, pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, au oprit pentru control pe DN 17A raza comunei Marginea, autoutilitara condusă de către un bărbat de 60 ani, din com. Marginea, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei.

Cu ocazia controlului asupra autoutilitarei, s-a constatat că șoferul transporta material lemnos, respectiv lemn foc fag, iar cu această ocazie a declarat faptul că nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat.

S-au efectuat verificări în aplicația SUMAL CONTROL, rezultând că pentru autoutilitară nu a fost emis aviz de însoțire al materialelor lemnoase la 01.11.2022, fapt pentru care i s-a solicitat conducătorului auto să se deplaseze la punctul de descărcare Canton Silvic din cadrul OS Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii de material lemnos. Astfel, s-a constatat că în autoutilitara se afla cantitatea totală de 3,1  m.c. lemn foc fag, în valoare de 536,3 lei.

Șoferul a fost sancționat contravențional conform prevederilor art. 19, alin. (2), lit. a) pct. 2 din Legea 171/2010 M, iar cantitatea de 3,1 mc lemn foc fag în valoare de 536,3 lei, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.