ACTUALITATELOCAL

Material lemnos confiscat. Ce au decoperit polițiștii suceveni

 Materil lemnos confiscat.  În data de 15.10.2022, patrula din cadrul SPR1 Vadu Moldovei, fiind în serviciu de patrulare pe raza secției, au procedat la oprirea autoutilitare ocazie cu care au fost constatate următoarele:
          La volanul autoutilitarei a fost legitimat numitul Gherman Gheorghe, care a prezentat documentele pesonale precum și cele ale autoutilitarei. Fiind întrebat ce transportă a arătat faptul că transportă cherestele, cu un aviz pentru un volum de 12,129975 mc cherestea tivită. S-a procedat la vizualizarea încărcăturii observându-se indicii cu privire la existența unei disproporții între volumul de material lemnos avizat ci cel existent în fapt în mijlocul de transport.  În continuare autoutilitara a fost însoțită și predată în custodia ocolului Silvic Fălticeni.
         În data de 17.10.2020, împreună cu reprezentanților OS  Fălticeni s-a procedat la inventarierea cantității materialului lemnos, rezultând un volum total de 18,266 mc cherestea tivită molid, în plus față de cantitatea avizată fiind volumul de 6,1366 mc cherestea tivită molid.
        Măsuri dispuse:
– sancționarea contravențională conform art. 19 alin. 2 lit b din Lg. 171 din 2010;
– ca măsura complementară confiscarea valorica a cantității 6,1366 mc cherestea tivită molid în valoare de  5.338,842 lei.
        În data de 15.10.2022, patrula din cadrul SPR1 Vadu Moldovei  fiind în serviciu de patrulare pe raza secției, au procedat la oprirea unei autoutilitare ocazie cu care au fost constatate următoarele:
          La volanul autoutilitarei a fost legitimat numitul Popescu Octavian Andrei, care a prezentat documentele pesonale precum și cele ale autoutilitarei. Fiind întrebat ce transportă a arătat faptul că transportă cherestele, cu aviz pentru un volum de 1,745 mc cherestea tivită. În continuare s-a procedat la vizualizarea încărcăturii din autoutilitară fiind comparată cu  fotografiile încărcate în platforma electronică sumal 2.0 constatandu-se faptul că există diferențe cantitative în plus între materialul lemnos fotografiat cu ocazia întocmirii avizului și cel existent în fapt în mijlocul de transport depistat. În continuare autoutilitara a fost însoțită și predată în custodia ocolului Silvic Fălticeni.
         În data de 17.10.2020, împreună cu reprezentanților OS  Fălticeni s-a procedat la inventarierea cantității materialului lemnos, rezultând un volum total de 3,919 mc cherestea tivită brad, în plus față de cantitatea avizată fiind volumul de 2,173mc cherestea tivită brad.
        Măsuri dispuse:
– sancționarea contravențională  conform art. 19 alin. 2 lit b din Lg. 171 din 2010;
– ca măsura complementară confiscarea valorica a cantității de 2,173 mc cherestea tivită brad în valoare de 1.890,51 lei.
       La data de 17.10.2022, orele 18:28, lucrătorii din cadrul Comp. Rutier al Poliției mun. Fălticeni, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe str. Principală, pe raza loc. Podeni, com. Bunești, au oprit pentru control autoturismul marca Peugeot.
       Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că conducătorul auto se numește ZVARICI MARIAN și întrucât acesta emana halenă alcoolică,  a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Mun. Fălticeni unde   i-au fost  recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii gradului de alcoolemie.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prevăzută de art. 336 alin 1 din Codul Penal.