GENERAL

Mașina care transporta lemn pentru școală a luat foc

Mașina care transporta lemn pentru școală a luat foc. Ieri, pădurarul  din  cadrul Ocolului Silvic Solca, a sunat la 112 anuntand ca  pe raza comunei Volovăț, arde o mașină încărcată cu materiale lemnoase.

Saghin Ovidiu Vasile din com. Moldovița, jud. Suceava, angajat al SC MARMIHAJ FOREST VOLOVĂȚ, s-a deplasat în calitate de conducător auto al autoutilitarei marca Mercedes Benz, pe raza comunei Volovăț, în zona denumită popular ”la vad”, împreună cu pădurarul Iuga Alexandru care are în gestiune Cantonul Silvic Volovăț-Burla, pentru a efectua un transport de materiale lemnoase.

La fața locului, după ce aceștia au secționat materialele lemnoase cu ajutorul unui motoferăstrău, Saghin Ovidiu Vasile a încărcat în autoutilitară cantitatea de 14,55 mc lemn rotund pentru foc, esență foioase, material lemnos aparținând Primăriei comunei Volovăț cu destinația Școala Gimnazială Volovăț.

La un moment dat, în timpul întocmirii avizului de însoțire a materialelor lemnoase, la nivelul încărcăturii a izbucnit un incendiu.

La fața locului s-au deplasat echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Rădăuți și din cadrul Primăriei comunei Volovăț, care au procedat la stingerea incendiului.

În urma incendiului a ars cantitatea aproximativă de 1 mc material lemnos, iar restul cantității a fost degradată. De asemenea, au fost produse degradări la nivelul caroseriei autoutilitarei, respectiv la sistemul hidraulic.

Pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Rădăuți au stabilit cauza posibilă de producere a incendiului ca fiind „scântei mecanice”, acestea fiind produse în timpul secționării materialelor lemnoase cu motoferăstrăul.

Prejudiciul a fost estimat la suma de 2.000 de lei, fără a exista suspiciuni cu privire la împrejurările producerii incendiului.

În urma producerii incidentului nu au fost înregistrate victime umane.

În cauză, urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere din culpă”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 255, alin. (1) din Codul penal, cauză urmând a fi soluționată procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Volovăț.