ACTUALITATEALEGERI EUROPARLAMENTARE ȘI LOCALENAȚIONALULTIMA ORĂ

Mascații au intervenit cu puștile la vot. Plicuri cu bani, împărțite alegătorilor de un angajat al Primăriei Ștefănești

Situație tensionată în localitatea Ștefăneștii de Jos, unde mascații au intervenit în forță în cadrul unui incident de mită electorală. Poliția a descoperit plicuri cu bani pregătite pentru alegători, sumele oferite ajungând la valoarea salariului minim pe economie.

Un cetățean care circula cu o mașină înmatriculată în Germania pe străzile din localitate a fost prins în flagrant, având asupra sa 21.400 de lei. Polițiștii orașului Voluntari au fost sesizați prin apel la 112. După căutări, au identificat în cel mai scurt timp autoturismul respectiv și au legitimat șoferul acestuia, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 33 de ani.

Polițiștii din Voluntari au descoperit în mașina bărbatului respectiv mai multe sume de bani, precum și liste ce conțin numele și prenumele unor persoane.

Persoana reținută este membru de partid al SOS și angajat la primăria Ștefănești, în calitate de inspector specializat pe motorizarea unităților de învățământ. Bărbatul a fost încătușat, iar polițiștii încearcă în prezent să obțină mai multe informații de la acesta. În sprijinul poliției sunt și luptătorii pentru acțiuni speciale, pregătiți să intervină în orice moment dacă situația o impune.

Incidentul din Ștefăneștii de Jos nu este un caz izolat, ci face parte dintr-o serie de nereguli semnalate în timpul zilei de votare. Autoritățile continuă ancheta pentru a descoperi toate persoanele implicate și a asigura desfășurarea corectă a procesului electoral.