ACTUALITATELOCAL

Mărturiile impresionante ale părinţilor româncei ucise de rechin în Egipt: „Am aflat de la TV”

Durere şi revoltă în familia Roxanei Donisan, suceveanca ucisă de rechin în Egipt. Oamenii au fost şocaţi să afle de la TV în mod abrupt de întreaga tragedie. În exclusivitate pentru Antena 3, părinţii Roxanei au povestit momentele cumplite când au realizat că fiica lor este românca de care se vorbeşte pe toate canalele media.

Mama Roxanei a povestit cu lacrimi în ochi că fiica ei era pasionată de scufundări şi se antrenase cu un instructor. În pandemie îşi făcuse chiar poză cu un delfin în una din excursii.

Duminică, fiica ei se dusesesă să facă ultimul înot, urmând să revină în ţară.

„Azi trebuia să se întoarcă şi ieri, duminică, a fost să facă ultimul înot. Am văzut la televizor şi mi-a sărit inima din loc.”, spune mama Roxanei. Ea a povestit cu a apelat la o vecină „care are telefon performant, să trimită un mesaj”, cu speranţa că fiica ei nu a păţit nimic. Roxana însă nu a mai răspuns, iar mama s-a gândit că nu şi-a luat telefonul pe plajă.

„Era foarte grijulie, ştia că stăm cu grijă, ne suna.”, mai spune mama Roxanei care a mărturisit că fiica sa era o persoană credincioasă ce „mergea la biserică duminică de duminică”, dar totodată „suferea grozav că nu o iubeşte nimeni”.

Roxana călătorea singură. Era acum pentru a treia oară în Egipt, la acelaşi hotel. Prinsese o ofertă de ultim moment.

„Noi am tresărit. Din oră în oră, televiziunile au anunţat că este o femeie româncă, în jur de 40 de ani. Din momentul în care a venit poliția la ușă să ne ceară date personale și dacă într-adevăr locuiește aici, n-a trecut un sfert de oră şi m-a sunat consulul din Egipt, care, practic, a pus ştampila că e vorba de fata noastră.”, spune tatăl Roxanei.

Victima atacului şocant lucra ca funcţionar la Direcţia Finanţe Suceava şi îşi luase un concediu de două săptămâni pe coasta egipteană.