BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Mărturii dintre dărâmăturile lăsate în urmă de cele 2 cutremure violente din Turcia: „Eram cu familia. Am spus că o să murim împreună” / „Țipetele nu se opreau”

BBC a mers între turcii grav afectați de cutremur pentru a afla mai multe de la localnici. Pentru a afla ce le-a trecut prin minte, prin suflet și prin corp atunci când a începutul cutremurul care avea să curme mii de vieți.„Nu am simțit niciodată în viața mea așa ceva. Ne-am simțit ca niște copii mici într-un pătuț”.

 Bilanțul deceselor actualizat: Peste 2300 de morți

Peste 2300 de decese s-au înregistrat în Turcia și Siria în urma celor două cutremure.

Erdem dormea în casa sa din Gaziantep, în sudul Turciei: „Nu am simțit niciodată așa ceva, niciodată în cei 40 de ani ai mei nu am simțit asta. Am fost zguduiți de cel puțin trei ori. Ne-am simțit ca niște copii mici în pătuț, zguduiți ferm”.

„Eram cu familia în casă. Am spus că măcar o să murim împreună”

La peste 209 kilometri spre vest, în Adana, Nilüfer Aslan era convinsă că ea și toți ai ei vor muri în acel moment.

„Ne-am clătinat aproape un minut. În viața mea nu am văzut așa ceva. Le-am spus celor din familie că este cutremur și că măcar o să murim împreună, în același loc”, a mărturisit Aslan.

Când cutremurul s-a oprit, Aslan a fugit afară în papuci: „Stau așa afară, în papuci. Nu am putut lua nimic cu mine”.

„Am scos pietrele cu mâinile goale, am scos răniții, dar țipetele nu se opreau”

Mergem în Diyarbakir, la 482 de kilometri est, unde oamenii au ieșit terifiați și grăbiți în stradă pentru a ajuta echipele de salvare.

Un bărbat de 30 de ani a declarat pentru Reuters că „Se auzeau țipete de peste tot. Am început să scot pietrele cu mâinile goale și am scos răniții cu prietenii, dar țipetele nu se opreau. Apoi au venit echipele de salvare”.

„Sora mea, copiii ei, soțul și soacra ei sunt sub dărâmături”

Într-o altă zonă a orașului, Muhittin Orakci și-a văzut familia îngropată sub dărâmături.

„Sora mea și cei trei copii ai ei sunt acolo. Și soțul ei și soacra ei”.

Sursa foto: Twitter / Media News