CRYPTO

Mark Zuckerberg confirmă că Instagram va deschide în curând ușa pentru NFT-uri

Directorul executiv al Meta, Mark Zuckerberg, a confirmat că în viitorul apropiat, pe aplicația de partajare de imagini și clipuri video, vor apărea în curând monede nefungibile (NFT).

NFT-urile ar putea ajunge în curând pe Instagram
Luând cuvântul marți, la Festivalul South by Southwest din Austin, Mark Zuckerberg a declarat că „sperăm” că utilizatorii Instagram vor putea să își bată monedă pe platformă în următoarele luni, deși nu a oferit o dată precisă la care acest lucru va fi posibil.

Șeful Instagram, Adam Mosseri, a declarat în decembrie că se poartă discuții cu privire la posibilitatea de a integra NFT-uri. Financial Times a relatat ulterior, în ianuarie, că Meta lucrează la modalități de a permite utilizatorilor Instagram și Facebook să afișeze NFT-uri pe profilurile lor.

Aceasta nu este, desigur, prima aventură a lui Zuckerberg legată de criptomonede. La începutul anului 2019, magnatul tehnologic a încercat să lanseze Libra (redenumit ulterior Diem), dar ambițiosul proiect s-a soldat cu un eșec spectaculos din cauza unei împotriviri acerbe din partea autorităților de reglementare. Activele controversatului proiect au fost ulterior achiziționate de Silvergate Bank.

Mai recent, Zuckerberg a dezvăluit că Facebook și-a schimbat numele în Meta pentru a demonstra noua sa concentrare asupra Metaverse. Investitorii nu au sărit în sus la vestea că gigantul tehnologic a pus o mulțime de ouă virtuale și miliarde de dolari în coșul metaversului. De când a fost făcut anunțul, acțiunile Meta au suferit o prăbușire record.

Metaversul și NFT-urile se bucură de un interes tot mai mare din partea companiilor
De când și-au făcut loc în conștiința generală la începutul anului 2021, token-urile non-fungibile au fost cel mai în vogă lucru din cripto. Colosii din social media s-au grăbit să implementeze NFT-uri pe platformele lor încă de când Twitter a făcut saltul și a adăugat suport pentru avatarurile hexagonale NFT la 20 ianuarie. La scurt timp după aceea, Reddit a anunțat că testează imagini de profil NFT.

Este demn de remarcat faptul că nu doar companiile de social media se pregătesc să sară în trenul NFT. Firmele financiare tradiționale își exprimă un interes deosebit pentru ecosistem, iar American Express, al doilea procesator de plăți din lume, American Express, urmează calea metaversului prin intermediul a șapte cereri de marcă înregistrată depuse recent.

Banca globală HSBC a făcut, de asemenea, o incursiune în metavers după ce a semnat un parteneriat cu Sandbox. Un anunț de miercuri indică faptul că HSBC a cumpărat un teren virtual în The Sandbox – un joc VR construit pe Ethereum – care va ajuta banca să dezvolte un stadion virtual și să se implice cu fanii.