CRYPTO

Marele juriu federal acuză fondatorul BitConnect peste presupusa schemă criptografică de 2,4 miliarde de dolari

Satish Kumbhani rămâne în libertate, potrivit Departamentului de Justiție.

Departamentul de Justiție al SUA a dezvăluit astăzi actul de acuzare împotriva lui Satish Kumbhani, fondatorul defunctei platforme de criptomonede BitConnect. Potrivit actului de acuzare, Kumbhani și complicii săi au obținut aproximativ 2,4 miliarde de dolari de la investitori în cadrul unei scheme Ponzi.

Kumbhani este în libertate.

Guvernul îl acuză pe Kumbhani de conspirație pentru fraudă electronică, conspirație pentru manipularea prețului mărfurilor, operare a unei afaceri de transfer de bani fără licență și conspirație pentru spălare internațională de bani.

Acuzarea afirmă că BitConnect a funcționat ca o schemă Ponzi, plătind investitorii timpurii ai BitConnect cu bani colectați de la noii investitori. Guvernul susține că Kumbhani, în vârstă de 36 de ani, a indus în eroare investitorii cu privire la „platforma de creditare” a BitConnect, prezentând pretinsa sa tehnologie proprie, inclusiv un „BitConnect Trading Bot” și „Volatility Software”.

Potrivit rechizitoriului, Kumbhani a susținut că robotul de tranzacționare și software-ul de volatilitate al BitConnect ar putea genera profituri substanțiale; proiectul ar fi garantat profituri prin utilizarea banilor investitorilor pentru a tranzacționa pe piețele volatile de schimb de criptomonede.

sursa articol:decrypt.co