BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Marea Britanie oferă Ucrainei 6000 de rachete: „Putem menţine aprinsă flacăra libertăţii în Ucraina sau riscăm să fie stinsă în Europa şi în lume

Marea Britanie va furniza Ucrainei 6000 de rachete în scop defensiv și 25 de milioane de lire sterline sprijin financiar pentru armata ucraineană. Mai mult decât atât, premierul britanic Boris Johnson a anunțat că va oferi 4,1 milioane de lire sterline pentru BBC World Service în scopul combaterii dezinformării.

Johnson a spus că se așteaptă ca summitul NATO să deblocheze un ajutor suplimentar pentru Ucraina pentru a se proteja împotriva amenințărilor chimice, nucleare, biologice și radiologice, potrivit Reuters, preluat de Digi24.

„Riscăm să fie stinsă în Europa şi în lume”

Premierul britanic a adăugat că Regatul Unit va colabora cu aliaţii pentru a intensifica sprijinul militar şi economic acordat Ucrainei, întărindu-i apărarea pe măsură ce schimbă cursul acestei lupte.

„La o lună de la această criză, comunitatea internaţională se confruntă cu o alegere. Putem menţine aprinsă flacăra libertăţii în Ucraina sau riscăm să fie stinsă în Europa şi în lume”, a spus Boris Johnson.

Pachetul oferită de Marea Britanie include 6.000 de rachete şi 25 de milioane de lire sterline sprijin financiar pentru armata ucraineană, totalul rachetelor ridicându-se la 10.000.

Boris Johnson plănuiește să meargă de urgență în Kiev

Ministrul Regatului Unit, Boris Johnson, plănuiește să meargă de urgență în capitala Ucrainei, pentru o discuție cu președintele Volodimir Zelenski. Premierul Marii Britanii dorește să sprijine și să ofere ajutor Ucrainei împotriva lui Vladimir Putin.

Premierul le-a cerut oficialilor să examineze caracterul practic și valoarea călătoriei în capitala Ucrainei pentru discuții cu președintele Volodimir Zelenski.