ACTUALITATE

Mame cu copii in brate. Dramele de la granița Romaniei. PCTF Siret-locul unde trec zilnic mii de refugiati

E foc continuu la PCTF Siret. Mii de refugiati trec zilnic spre Romania. Mame cu copii, inlacrimate au lasat totul in urma sa se salveze. Pentru multe familii, sotii  au ramas in tara, in urma decretului martial. Doar barbatii care au duba cetatenie sau cei sub 18 ani sau peste 60 de ani, au voie sa paraseasca tara.

In lacrimi au trecut si astazi, mame si bunici. Cu copii in brate, in carucioare sau de mana, au ales sa se salveze din calea bombardamentelor.

Panica,oboseala şi stresul sunt traite de copii care plâng de dorul tatilor ramași în Ucraina pentru a apăra ţara de invazia rusă. Sunt dramele din aceste zile de la frontiera.

„Foarte greu. A plâns întruna copilul. Trei ore am stat si toată lumea e în panică. Plecam in Belgia. Nu o sa ramanem in Romania”, spune o tânără mama cu un copil epuizat de plâns în cărucior. Mai toti cei plecati din Ucraina, sunt cu gandul la casele lor pentru care au trudit si muncit. Au facut eforturi sa faca ceva in viata. Acum agoniseala lor se gaseste intr-o valiza sau o sacosa. Au laut ce au putut in graba si si-au parasit casele pentru a ajunge la frontiera.