JUSTIȚIE

Mama acuzată că și-a omorât copilul a scăpat de arest preventiv. Instanța a decis măsura arestului la domiciliu

Femeia în vârstă de 32 de ani, din Vatra Dornei, acuzată așadar că și-a omorât propriul copil născut la termen, a scăpat de arest preventiv. Instanța a decis măsura arestului la domiciliu.

Dorneanca care a născut un copil, l-a învelit într-o pătură și apoi l-a abandonat în mașina de spălat, a fost arestată preventiv, pentru 30 de zile, de Tribunalul Suceava pentru infracţiunea de omor calificat. Propunerea de arestare a fost înaintată de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care a preluat dosarul de la  Poliția Municipiului Vatra Dornei. Ioana Larisa Timoficiuc este acuzată așadar că și-a omorât propriul copil născut la termen având discernământ, după cum a rezultat si din expertiza psihiatrică.

Curtea de Apel Suceava a admis astazi,  contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava împotriva încheierii din data de 22.10.2024 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Suceava în dosarul nr. 1703/86/2024/a3.

Aceeasi instanta a desființat  în parte, încheierea contestată şi, în rejudecare a inlaturat  din încheierea contestată dispoziţia de admitere a cererii formulate de inculpata Timoficiuc Larisa Oana, prin apărător, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, dispoziţia de înlocuire a măsurii arestării preventive luată faţă de inculpata Timoficiuc Larisa Oana cu măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, cu obligaţiile aferente, precum şi dispoziţia de punere în libertate a inculpatei. În baza art. 242 alin. 2 Cod procedură penală, respinge cererea formulată de inculpata Timoficiuc Larisa Oana, prin apărător ales, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, ca neîntemeiată. În baza art. 207 alin. 4 Cod procedură penală menţine măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpata Timoficiuc Larisa Oana, în prezent aflată în Penitenciarul Bacău, trimisă în judecată pentruviolenta  în familie, prev. de art. 199 alin.1 C.pen. rap. la infracțiunea de omor calificat, prev. de art. 189 alin.1 lit. i C.pen. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii contestate care nu sunt contrare prezentei decizii.

În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în contestaţie rămân în sarcina acestuia. Definitivă.