administratie

Mai multe consilii județene, printre care și Suceava, vor să înființeze o companie aeriană internă

Mai multe consilii județene din România intenționează să înființeze o companie de transport aerian care să asigure legătura în principalele orașe ale țării. Propunerea Camerei de Comerț și Industrie a României presupune constituirea unui nou operator aerian sub forma unei societăți pe acțiuni, fiind incluse și cele 15 consilii județene și ar opera cu un număr semnificativ de aeronave de capacitate mică.

Camera de Comerț și Industrie a României a organizat în cursul zilei de luni, 17 iulie a.c., o întâlnire în format fizic, cât și hibrid, cu reprezentanții a 15 consilii județene din țară în vederea înființării unei companii de transport aerian, menită să asigure legătura între principalele orașe ale țării. Scopul este să conecteze transportul aerian cu toate orașele importante, facilitând astfel un transport rapid, confortabil și sigur pentru turiști, dar și pentru oamenii de afaceri din România.

La reuniune au participat, atât fizic, cât şi online, reprezentanţii consiliilor judeţene care au în operare aeroporturi, precum cele din: Arad, Braşov, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi, Satu Mare, Timiş, Tulcea, Suceava şi Sibiu. De asemenea, întâlnirea a beneficiat şi de prezenţa reprezentanţilor mediului academic, precum şi de cea a reprezentanţilor din domeniul aeronautic.