CRYPTO

Mai multe canale Crypto YouTube lovit cu o interdicție șocantă

În timp ce ideea de Web 3 este încă în faza de dezvoltare, este posibil ca YouTube să fi făcut un argument în favoarea descentralizării internetului, chiar dacă fără să vrea. Fără nicio explicație, populara platformă de partajare de videoclipuri a interzis mai multe canale axate pe criptomonede în weekend.

YouTube închide fără nicio explicație canalele educaționale Web3 și Crypto
Într-un tweet de duminică, Bankless, un canal YouTube dedicat difuzării de conținut și interviuri legate de Ethereum, a dezvăluit, spre surprinderea celor 150.000 de abonați ai săi, că canalul său a fost interzis. În tweet, Bankless a dezvăluit că populara platformă de socializare nu i-a dat niciun preaviz înainte de a-și dezactiva canalul și de a elimina peste 10.000 de ore de conținut.

Drept urmare, canalul și-a solicitat cei 188.000 de urmăritori de pe Twitter pentru a atrage atenția YouTube. Într-un tweet de urmărire, Bankless a cerut, de asemenea, directorului general al YouTube, Susan Wojcicki, să rectifice situația. Tweetul suna astfel: „Dragă Susan Wojcicki, CEO al YouTube, vă rugăm să restabiliți contul BanklessHQ, astfel încât comunitatea noastră să poată reîncepe să primească conținut educațional de înaltă calitate”.

După cum se pare, Bankless nu a fost singurul canal axat pe criptomonede interzis la momentul respectiv. Rapoartele au confirmat faptul că platforma a închis, de asemenea, cel puțin alte trei canale YouTube. Printre conturile identificate se numără Gabriel Haines, Optimism și Crypto Love.

În timp ce Optimism nu a confirmat încă interdicția, Gabriel Haines și Crypto Love au intrat pe Twitter pentru a aborda situația, Crypto Love făcând apel la echipa YouTube să anuleze interdicția. Din păcate, doar Bankless și-a văzut canalul restaurat la momentul redactării acestui articol. În prezent, echipa YouTube a declarat că analizează situația celorlalte conturi despre care se spune că au fost afectate și că încă nu a dat o declarație cu privire la motivul interdicției.

Într-un tweet după restabilirea canalului Bankless, Bankless a adresat o invitație șefului YouTube pentru a discuta despre cele întâmplate, deoarece, în momentul de față, se pare că sunt vizate canalele de criptomonede. Tweetul suna astfel: „Hei Susan Wojcicki, îți mulțumim că ne-ai debranșat! Știu că te lupți cu roboții de spam și cu escrocii, dar uneori se pare că cripto sunt vizate, iar comunitatea cripto este lăsată să se întrebe de ce. Vrei să treci pe la podcast și să discutăm? Putem vorbi despre web3 și NFT-uri în timp ce suntem la el.”

Răspunsul din partea comunității cripto și argumentul pentru Web 3
Deloc surprinzător, mai mulți adepți Bankless au fost nemulțumiți de această situație, deoarece mulți au remarcat că platforma de social media cel puțin datora canalului Bankless o explicație pentru acțiunile sale. În consecință, fondatorul Bankless, Ryan Adams, a scris pe Twitter: „Te pot deplatforma oricând și din orice motiv și nu trebuie să-ți spună de ce. De aceea avem nevoie de Web3”.

Fondatorul Aave, Stani Kulechov, și-a dat și el glas situației, spunând: „Cu toții trebuie să trecem la web3 social pentru a ne păstra libertatea de exprimare”. În timp ce oameni precum Elon Musk rămân pe poziții de rezervă în ceea ce privește noua viziune descentralizată pentru internet, în ultima vreme, aceasta a primit multă recunoaștere și investiții din partea corporațiilor, în mod ironic, inclusiv Google, compania mamă a YouTube, care a anunțat în urmă cu câteva zile crearea unei echipe Web 3 în cadrul unității sale de cloud computing.