BREAKING NEWSJUSTIȚIE

Magistrati si angajati CSM, somati sa returneze bani incasati nelegal

Suma a fost declarata neeligibila intr-un proiect al CSM finantat cu fonduri norvegiene. Printre parati se afla Mirela Stancu, judecator al Romaniei la Tribunalul Uniunii Europene si Roxana Petcu, (foto) sefa Inspectiei Judiciare.Procesul a fost deschis de CSM in 2020, la Tribunalul Bucuresti, instanta care a respins cererea Consiliului pe motiv ca s-a prescris dreptul la actiune. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Bucuresti care a decis rejudecarea cazului, dupa ce a constatat ca CSM a deschis procesul de recuperare a banilor in termenul legal.

Din motivarea judecatorilor rezulta ca suma de 155.514 de lei a fost declarata neeligibila printr-o decizie a ministerului Justitiei emisa in ianuarie 2018, „in cadrul proiectului intitulat „Imbunatatirea accesului la justitie – O abordare integrata cu accent pe populatia de etnie roma si alte categorii vulnerabile” din cadrul programului RO24 „Intarirea capacitatii judiciare si cooperare”, finantat prin Mecanismul financiar norvegian”.

Sumele care trebuie returnate de cei 11 angajati variaza proportional in functie de salariul net al fiecarui beneficiar, adica intre 5.800 de lei si 115.000 de lei, bani incasati ilegal.