GENERALNAȚIONAL

MAE, prima reacție după exploziile din Transnistria: România susține Republica Moldova și apelul la calm și responsabilitate

Ministerul român al Afacerilor Externe a reacționat prompt după exploziile de luni și marți din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, „înregistrate în circumstanțe încă neclare”.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că România susține „deplin” apelul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, la calm și responsabilitate, după atacurile din Transnistria și sprijină „eforturile autorităților de la Chișinău de a gestiona aceste evoluții în mod responsabil, transparent și echilibrat”.

„Ministerul Afacerilor Externe al României a luat notă cu preocupare de cele câteva incidente înregistrate recent, în circumstanțe încă neclare, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

MAE român apreciază că, în actualul context, este necesară abordarea cu reținere și prudență a situației, clarificarea întârziată a circumstanțelor acesteia, precum și evitarea angajării în orice eventuale provocări.

Din această perspectivă, MAE exprimă sprijinul deplin pentru apelul la calm și responsabilitate al Președintelui Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, precum și pentru eforturile autorităților de la Chișinău de a gestiona aceste evoluții în mod responsabil, transparent și echilibrat.