administratieBREAKING NEWSULTIMA ORĂ

Lungu: „Am semnat autorizația de construire pentru Sala Polivalentă a Sucevei. Sperăm ca până la sfârșitul anului sa demareze efectiv lucrările”

Semnarea Autorizației s-a făcut după ce, la sfârșitul saptamânii trecute, proiectantul de la Bistrița, a predat la Primăria Suceava documentațiile necesare emiterii Autorizației de construire la sală si a Autorizatiei pentru organizare de santier.

”Conform devizului general valoarea estimată a investitiei este de 30.131.042 euro. Sperăm până la sfârșitul anului sa demareze efectiv lucrările”, a declarat primarul Ion Lungu.

Deocamdată, cel mai probabil doar  organizarea de șantier va fi făcută, dar fiind vorba că este un obiectiv de investiții de dimensiuni mari, organizarea șantierului nu este o „bagatelă”. Ca dovadă, în sensul celor menționate, categoria de importanță a construcției este “B” – deosebită. De altfel, amenajarea șantierului este printre puținele lucrări care ar mai putea fi efectuate în aceste zile, dat fiind că vremea tinde să devină – natural, de altfel – mai capricioasă. Cu toate acestea, nu se poate spune fără echivoc că alte lucrări nu vor fi efectuate dacă va fi vreme prielnică.

Indiferent dacă o parte din lucrări vor demara sau asocierea care a câștigat licitația și are ca lider firma bistrițeană MIS Group se va limita doar la organziarea de șantier, se poate concluziona că odată cu autorizațiile de construcție – urmate de ordinele de începere a lucrărilor – anul acesta se bate primul țăruș și se sapă prima lopată în pământul unde se va face sala polivalentă (s.red.).

Pe baza datelor publice cu privire la autorizația de construcție emisă luni, sala polivalentă cu 5000 de locuri de la Suceava are aria construită este de 10552 mp, iar dat fiind faptul că regimul de înălțime este D+P+2E va însemna că suprafața desfășurată este de circa patru ori mai mare. În cazuld e față este vorba de 42.631 mp.