POLITIC

Lucian Romașcanu recunoaște că scandalul azilelor groazei din Voluntari creează probleme de imagine pentru PSD

Senatorul Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a recunoscut joi, într-o intevenție pentri B1 TV, că scandalul azilelor groazei din Voluntari a creat prejudicii de imagine social-democraților:

„În general, tot ce se întâmplă reprezintă un deficit de imagine, mai ales că noi am preluat guvernarea cu prim-ministru de foarte puțină vreme. Culmea coincidenței, acum se întâmplă toate. E evident că trebuie duse, e o asumare de răspundere pe care PSD a avut-o întotdeauna. Acest deficit de imagine dar și de proces trebuie gestionat. Să nu uităm că nu s-a întâmplat ieri sau alaltaieri acest lucru, doamna Turcan a semnat avizele pentru unul din aceste cămine, există primari, precum Clotilde Armand care au în zonele pe care le gestionează asemenea situații. E o chestiune complicată, dar cu certitudine vom rezolva și problemele de administrație, și problemele de imagine”

În ceea ce privește demisia lui Marius Budăi, Romașcanu susține că aceasta rămâne o demisie de onoare, având în vedere că nu există o legătură directă a celui care a gestionat conducerea Ministerului Muncii și azilele groazei:

„Este o demisie de onoare și va fi considerată așa, atâta timp cât nu există linie de vinovăție care să îl lege pe Marius Budăi de situația de acolo. Știm că există multe paliere de decizie până la ministru. Nu există nicio dovadă că Marius Budăi a știut și nu a acționat. Atâta timp cât a existat o complicitate între cei care controlează și cei controlați, informația era plafonată, nu ajungea mai departe. A fost o asumare politică a ceea ce s-a întâmplat, fără să existe o vinovăție”.

Întrebat dacă PSD va retrage sprijinul politic pentru Gabriela Firea, Lucian Romașcanu a spus:

„Eu am spus și despre Marius Budăi când am fost întrebat despre demisie că își va face singur analiza situației și va lua o decizie pe care a și luat-o. Nu poți cel puțin în ceea ce privește atribuțiile Ministerului Familiei nu sunt de niciun fel legate de azile, de bătrâni, de persoane cu dizabilități. Că există o presiune fantastică în acest moment, că există un șir de informații care o leagă pe Gabriela Firea într-un fel sau altul de zona de acolo asta este cert și sunt sigur că Gabriela Firea își va face analizele și va decide ce e de făcut mai departe”.