INTERNAȚIONALSUA

Locurile de muncă pe care le doresc americanii potrivit datelor Google

Toată lumea demisionează. Iată unde s-ar putea să se îndrepte, potrivit datelor Google.

Până acum, ați auzit cu siguranță de Marea Demisie, care se referă la numărul record de oameni care au renunțat la locul de muncă în timpul pandemiei. Această tendință a fost denumită mai recent Marea Resemnare pentru a ilustra mai bine modul în care, pe lângă faptul că părăsesc complet forța de muncă, mulți americani pur și simplu se mută la alte locuri de muncă. Dar a fost greu de stabilit cu exactitate care sunt locurile de muncă și carierele pe care le urmăresc.

O cheie pentru a afla cum se schimbă forța de muncă ar putea fi reprezentată de datele de căutare Google. În timp ce Biroul de Statistică a Muncii ține evidența industriilor în care se adaugă locuri de muncă, agenția nu specifică dacă oamenii se mută în acele domenii sau pur și simplu își schimbă locul de muncă în cadrul acelor domenii.

Dar noile date de la Google Trends, care analizează schimbările în ceea ce caută oamenii online, oferă o imagine credibilă a direcției în care s-ar putea îndrepta unele persoane care își schimbă cariera. Lista locurilor de muncă cu cele mai multe căutări „cum să devii” în 2021 seamănă cu o trecere în revistă a unor tendințe pandemice majore, inclusiv cumpărarea unei case, călătoriile (sau lipsa lor) și o atenție foarte necesară acordată sănătății mintale. Multe dintre locurile de muncă de pe listă sunt relativ bine plătite, permit oamenilor să fie proprii șefi și implică ajutorarea altora.

Cele mai căutate locuri de muncă „cum să devii” pe Google în 2021

  • agent imobiliar
  • însoțitor de bord
  • notar
  • terapeut
  • pilot
  • pompier
  • antrenor personal
  • psihiatru
  • kinetoterapeut
  • electrician

Lista de mai sus a primelor 10 căutări arată puțin diferit față de cei trei ani care au precedat pandemia.

Pe atunci, aceasta includea locuri de muncă precum model, șofer Uber, farmacist, avocat, actor și asistent medical. Antrenor personal, kinetoterapeut, psihiatru și agent imobiliar (deși înainte era mai probabil ca oamenii să caute „agent imobiliar”) se aflau pe listă înainte de pandemie și anul trecut, dar prezența lor continuă după atâta tranziție sugerează că au putere de rezistență. Căutările pentru „cum să devii” însoțitor de bord, pilot, notar și terapeut au avut cea mai mare rată dintotdeauna în 2021. Căutările despre cum să devii agent imobiliar au înregistrat cel mai ridicat nivel în luna ianuarie a acestui an.

„Interesul pentru căutări nu reprezintă neapărat un interes serios pentru un loc de muncă”, a declarat pentru Recode Adam Ozimek, economist-șef la platforma de freelancing Upwork. „Cu toate acestea, în unele dintre aceste cazuri, cel puțin, există un argument convingător pentru care o face.”

Multe dintre locurile de muncă în tendințe au sens pentru o schimbare de carieră, deoarece multe dintre ele oferă o mulțime de bani pentru banii pe care îi cheltuiți – adică bani pentru timpul petrecut în formare. Bariera de intrare pentru locuri de muncă precum agent imobiliar, însoțitor de bord sau notar este relativ scăzută, în comparație cu, să spunem, locurile de muncă care necesită diplome specifice de patru ani. Programele de agent imobiliar și de electrician se numără printre căutările în trend pentru formarea profesională și pe Google.

Este logic să se facă legătura între interesul pentru locuri de muncă precum agenții imobiliari, notari și electricieni și graba de a cumpăra case în timpul pandemiei. Cererea incredibilă a făcut ca prețurile locuințelor să crească vertiginos și a făcut ca oameni precum agenții imobiliari (care vă ajută să găsiți acea casă), notarii (care vă ajută cu actele pentru acea casă) și electricienii (care vă ajută să reparați acea casă) să fie foarte căutați și, prin urmare, să aibă un salariu ridicat.

Cu alte cuvinte, tendința privind locurile de muncă în domeniul imobiliar pare să fie strâns legată de realitate.

„Numărul de persoane care obțin licențe de agent imobiliar și se alătură asociațiilor de agenți imobiliari a crescut mult de la pandemie”, a declarat Julia Pollak, economist șef la site-ul de locuri de muncă ZipRecruiter. Este „atât o reflectare a unei piețe imobiliare înfierbântate, cât și a Marii Demisii, oamenii renunțând la locurile de muncă și începându-și propriile afaceri”.

De asemenea, aceste locuri de muncă le permit oamenilor să aibă un orar flexibil și posibilitatea de a fi propriul șef, ambele calități foarte căutate de persoanele care au avut timp, în timpul pandemiei, să se gândească din nou la modul în care doreau să lucreze.

Creșterea interesului pentru locurile de muncă de pilot de linie și însoțitor de bord coincide cu revenirea la călătorii și cu un pic de haos în industria transportului aerian.

Companiile aeriene nu au suficienți piloți sau însoțitori de bord pentru a suplimenta personalul din industria călătoriilor care își revine, deoarece multe companii aeriene au oferit echipajelor lor pachete de pensionare anticipată la începutul pandemiei, când aproape nimeni nu mai zbura. În plus, de la începutul pandemiei au apărut mai multe companii aeriene cu buget redus, ceea ce a sporit și mai mult cererea de personal navigant. Ca urmare, companiile aeriene investesc în creșterea nivelului de pregătire și în majorarea salariilor – ambele aspecte ar putea fi atractive pentru cineva care a avut o realizare legată de pandemie în legătură cu locul de muncă și dorește ceva nou. De asemenea, este de remarcat faptul că locurile de muncă de pilot și însoțitor de bord sunt adesea sindicalizate, ceea ce înseamnă că au probabil șanse mai mari de avansare salarială și stabilitate decât locurile de muncă nesindicalizate.

Interesul pentru locurile de muncă de terapeut și psihiatru reflectă cererea de servicii care a crescut vertiginos în timpul pandemiei. Mulți americani care s-au confruntat cu o suferință psihologică crescută pe parcursul ultimilor doi ani s-au aflat, de asemenea, pe liste de așteptare lungi pentru a beneficia de terapie, iar furnizorii s-au străduit să țină pasul cu cererea. Aceste profesii necesită în mod evident un pic mai multă pregătire decât unele dintre celelalte de pe listă, dar ele oferă un ajutor crucial pentru pacienți și un sens pentru practicieni care ar putea să nu fie evident în alte tipuri de locuri de muncă.

Există, de asemenea, și alte surse de date care fac aluzie la direcțiile spre care s-ar putea îndrepta cei care își caută un loc de muncă – și cei care renunță – de asemenea. Firma de software de remunerare Payscale a publicat un raport la sfârșitul anului trecut care a arătat cele mai fierbinți locuri de muncă din 2021 pe baza creșterii numărului de persoane care cercetează cât de mult plătesc aceste locuri de muncă. Cu toate acestea, lista sa a fost condusă de consultanți de frumusețe, ingineri de date, recrutori și asociați de retail. Între timp, platforma de locuri de muncă Indeed a urmărit creșterea numărului de anunțuri de locuri de muncă și a constatat că, cel puțin în ceea ce privește locurile de muncă disponibile, resursele umane, dezvoltarea de software, producția și încărcarea și depozitarea sunt cele mai solicitate. Evident, un număr mare de locuri de muncă vacante nu înseamnă că oamenii chiar își doresc acele locuri de muncă (ar putea însemna dimpotrivă).

Pandemia a afectat foarte mult viețile și mijloacele de trai. Dar le-a oferit, de asemenea, multor americani timpul, spațiul sau perspectiva necesară pentru a decide ce ar dori cu adevărat să facă în scurtul lor timp petrecut pe Pământ. Pentru unii, acest lucru a însemnat dorința de a lucra de la distanță pentru a putea petrece mai mult timp cu copiii lor și mai puțin timp făcând naveta. Pentru alții, asta a însemnat să decidă să își deschidă propriile afaceri și să fie proprii șefi. Pentru mulți, a însemnat pur și simplu să găsească mai mult sens în muncă. Rămâne de văzut dacă locurile de muncă pe care le caută acum le ating aceste obiective.

sursa articol: www.vox.com/