ACTUALITATELOCAL

Foto/Localnici din Cajvana implicați în accidentul grav din Drăgușeni. Mergeau la muncă în construcții pe raza județului Vrancea

Update/ ora 21Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulația rutieră a fost reluată pe DN 2, la kilometrul 386, localitatea Drăgușeni, județul Suceava, unde s-a produs un accident rutier, în care au fost implicate o autoutilitară și 2 autoturisme. Evenimentul s-a soldat în final cu 12 victime, cu multiple leziuni, toate transportate la spital. Având în vedere numărul mare de persoane implicate, în cauză a fost activat și Planul Roșu de Intervenție. Valorile de trafic sunt ușor ridicate în zonă.
Stire initaia
Astăzi, in jurul orei 18:30, pe DN2 (E85) pe raza comunei Drăgușeni a avut loc un accident rutier cu implicarea unei autoutilitare și a altor două autoturisme. Unui bărbat de 50 de ani i se aplică manevre de resuscitare si va fi transportat la Iași.
S-a constituit o echipă operativă formată din polițiști rutieri din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni dar și din cadrul Serviciului Rutier IPJ Suceava iar din primele verificări s-a constatat faptul că șoferul unei autoutilitare în care se mai aflau 4 persoane și care se deplasa din direcția Fălticeni către Roman a pătruns pe contrasens unde a lovit succesiv două autoturisme care circulau în coloană din sens opus.
Din primele date cauza pătrunderii pe contrasens ar fi un ușor derapaj în condiții de carosabil umed pe fondul vitezei excesive, nefiind însă exclusa nici utilizarea în timpul condusului a unor mijloace sau dispozitive de natură a distrage atenția la volan.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a 2 bărbați (pasageri în autoutilitara care a pătruns pe contrasens), dar și ranirea ușoară a celorlați 2 pasageri din autoutilitara și a șoferului acesteia (toți bărbați din zona orașului Cajvana care se deplasau pentru lucrări in construcții pe raza județului Vrancea).
,,De asemenea, din celelalte doua autoturisme implicate a rezultat rănirea ușoară a 4 adulți și 2 copii, fără probleme majore. Toți șoferii urmează sa fie testați cu aparatul etilotest și sa le fie prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, însă niciunul nu prezintă halenă alcoolică. La acest moment circulația este blocată pe ambele sensuri. Se desfășoară cercetări petru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă,, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul șef Ionuț Epureanu.