ACTUALITATELOCAL

Localnic din Putna decedat pe loc după ce utilajul forestier a căzut într-o râpă

Localnic din Putna decedat pe loc după ce utilajul forestier a căzut într-o râpă. Familia se pregătește de înmorm

Ieri, în jurul orelor 16:30,  U.G. în calitate de conducător al unui utiliaj forestier se deplasa în interiorul pădurii, iar la un moment dat a observat un localnic care se deplasa în aceeași direcție, motiv pentru care, J.V.  s-a urcat pe sapa din spate a utilajului.

La un moment dat, drumul fiind alunecos, utilajul a derapat, iaJ .V,  s-a dezechilibart și a căzut sub utiliaj fiind călcat de către acesta.

La fața locului s-a deplasat și un echipaj medical.

Cu ocazia deplasării la fața locului, pe un drum forestier din  Cantonul Slatina, din cadrul  Ocolului Silvic Bisericesc Ilișești,  de pe raza comunei Putna a fost identificat apelantul,  care acuza dureri la nivelul corpului, fiindu-i acordate îngrijiri medicale de personalul medical sosit la fața locului, fiind diagnosticat prezumtiv cu ,,policontuzie abdominală”.

Din verificările efectuate s-a constatat faptul că  data de 18.06.2024, în jurul orelor 16:30. U.G.  în calitate de conducător al unui utiliaj forestier se deplasa în interiorul pădurii, iar la un moment dat a observat un localnic care se deplasa în aceeași direcție, motiv pentru care acesta  s-a urcat pe sapa din spate a utilajului.

La un moment dat, drumul fiind alunecos, utilajul a derapat, iar numitul Juravle Vasile s-a dezechilibart și a căzut sub utiliaj, fiind călcat de către acesta.

În continuarea verificărilor efectuate, la o distanță de aproximativ 20 de metri într-o ,,râpă” a fost identificat un utilaj forestier marca Same de culoare roșu răsturnat pe partea laterală stângă, iar sub roată din spatele utilajului a fost identificată o persoană de sex masculin care nu prezenta semne vitale. Echipajul de pompieri de descarcerare din cadrul Detașamentului Vicovu de Sus sosit la fața locului a îndepărtat utilajul și a extras victima, care a fost identificată ca fiind  Juravle Vasile din com. Putna, sat Gura Putnei, jud. Suceava. Echipajul de ambulanță a constatat decesul acestuia.

La faţa locului a fost solicitat și un criminalist din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi care a procedat la examinarea cadavrului și a împrejurimilor, efectuându-se cercetarea la fața locului.

La Spitalul Municipal Suceava, Ursachi Tudorel-Gavril a fost testat cu aparatul etilotest de lucrătorii din cadrul Biroului Rutier Suceava, resultând o alcoolemie de 0,00 mg/l, după care i s-au prelevat probe biologice de sânge.

Cadavrul  a fost ridicat şi transportat la morga Spitalului Municipal Rădăuţi în vederea efectuării necropsiei.

În cauză urmează a se efectua cercetări privind infracțiunea de ,,ucidere din culpă, faptă prevăzută de art. 192 alin. (1) din Codul penal și ,,vătămare corporală din culpă” faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 1 din Codul Penal, cauza urmând a fi soluționată procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Putna.