ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Localnic, de 69 de ani, retinut de politisti dupa ce ar fi incendiat locuința in care avea domiciliul si si nepoata

Localnic, de 69 de ani, retinut de politisti dupa ce ar fi incendiat locuința in care avea domiciliul si si nepoata. In urma cu doua zile, la orele amizezii, Secția 4 Poliție Rurală Gălănești a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, în satul Gura Putnei, comuna Putna, la gară, arde o casa de locuit și la anexele gospodărești. Scandalul care a precedat sinistrul este legat de faptul ca batranul care locuieste cu nepoata in acelasi imobil vine beat acasa si face scandal.

La fața locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri militari și civili.

Din primele constatări de la fața locului, respectiv investigații și verificări efectuate de polițiști a rezultat faptul că, incendiul ar fi fost provocat intenționat de către Todos Gheorghe, de 69 ani, din comuna Putna, care locuiește în acel imobil, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unui conflict pe care l-a avut în 22.03.2022 cu nepoata sa Schipor Ana-Maria, de 37 ani, cu care locuiește împreună, ocazie cu care ar fi agresat-o pe aceasta fizic. În momentul în care a izbucnit incendiul la imobil se afla doar Todos Gheorghe, Schipor Ana-Maria fiind plecată de la domiciliu.

Todos Gheorghe se află în custodia poliției, urmând ca în cauză să se efectueze cercetări în vederea stabilirii exacte a cauzei incendiului, stabilirii împrejurărilor în care acesta s-a produs și în care ar fi avut loc conflictul  între cele două părți pentru luarea măsurilor legale în cauză.

In cadrul cercetărilor desfășurate în cauză s-a stabilit faptul că la data de 22.03.2022, în jurul orelor 12:00, numitul Todos Gheorghe din comuna Putna, județul Suceava, a avut un conflict cu persoana vătămată Schipor Ana – Maria, soția nepotului său, deoarece acesta dorea să îl evacueze din imobil. În cadrul conflictului, Todos Gheorghe i-a aplicat mai multe lovituri persoanei vătămate.

Ulterior agresiunii, Schipor Ana – Maria s-a deplasat la poliție pentru a sesiza cele întâmplate, timp în care Todos Gheorghe, cu intenție, i-a incendiat locuința, prin aprinderea cu un chibrit a gazului lichefiat emanat de o butelie din anexa în care locuia el, situată în aceiași curte cu locuința persoanei vătămate.

Incendiul s-a extins și a distrus casa de locuit, un autoturism și  celelalte anexe aparținând persoanei vătămate, afectând foarte puțin și un imobil învecinat.

Urmare a agresiunii și a șocului suferit, persoanei vătămate i s-a făcut rău și a fost preluată de un echipaj de ambulanță și transportată la Spitalul municipal Rădăuți unde a fost diagnosticată inițial cu ”T.C.C.” și ”T.C.F.”, iar ulterior a fost transportată la Spitalul municipal Suceava pentru investigații suplimentare.

Urmare a probatoriului administrat în cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale față de suspectul Todos Gheorghe sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,lovire sau alte violențe” prevăzută de art. 193 alin (1) din Codul penal și ,,distrugere” prevăzută de art. 253 alin. (4) din Codul penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal.

Având în vedere pericolul deosebit și specificul faptelor comise, față de suspect s-a dispus măsura reținerii preventive pentru o perioadă de 24 de ore.