ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCAL

Localinică din Costișa, reținută după ce autoritățile din Italia au emis un mandat european de extrădare. Este condamnată la 2 ani și 4 luni închisoare și 750 euro amendă

Localinică din Costișa, reținută după ce autoritățile din Italia au emis un mandat european de extrădare. Este condamnată la 2 ani și 4 luni închisoare și 750 euro amendă. La data de 10.02.2023, orele 06:00, având în vedere semnalarea emisă de autoritățile judiciare din Italia privind pe numita Niculaescu Roxana-Ancuța, fostă Franiuc, domiciliată în comuna Frătăuții Noi, localitatea Costișa, județul Suceava, prin care se solicită identificarea acesteia și arestarea/solicitarea de extrădare la nivel european, lucrătorii de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești  au efectuat verificări pe raza de competență, ocazie cu care în data de 10.02.2023, ora 06:30, persoana căutată a fost identificată la domiciliu.

Numita Niculaescu Roxana-Ancuța a fost înștiințată despre cele întâmplate și anume despre faptul că a fost condamnată de către autoritățile judiciare din Italia pentru săvârșirea infracțiunii de ,,furt calificat” și ,,utilizare ilegală a cadrului de credit/debit”, fapte prevăzute de Codul Penal Italian, pentru o perioadă de 2 ani și 4 luni închisoare și 750 euro amendă, iar apoi a fost transportată la sediul Poliției Municipiului Rădăuți.

Aceasta a fost predată către organele de cercetare penală din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Investigații Criminale în vederea prezentării în fața unui judecător de drepturi și libertăți pentru luarea măsurilor legale (extrădare).

Pe numele său a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând ca în perioada următoare să fie prezentată la Curtea de Apel Suceava.

Cea în cauză a fost depusă în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Suceava.