POLITICULTIMA ORĂ

Liderul PSD Suceava Ioan Stan flancat de Sinescu si Șologon în teritoriu. Coman, Mezdrea și Berariu, vazuti ca posibili inlocuitori ai liderului Organizatiei Judetene a PSD Suceava

Președintele Organziatiei Județene a PSD Suceava, senatorul  Ioan Stan  se perinda in teritoriu flancat de cei doi subprefecti Florin Sinescu si Cristian Șologon. Surse din randul social democraților suceveni sustin ca Stan merge in vizita pe la primarii PSD din comune  însoțit de cei doi subprefecti desi nu înțelege care este interesul acelor deplasari în TREI.

Mai mult la unul din evenimentele din zona Falticeni, au luat cuvantul cei doi subprefecti si senatorul  Stan desi, discursurile au fost foarte slabe si fara substrat convingator.

,, Cred ca ii pregateste pentru ceva domnul Stan dar nu știu pentru ce. Nu am aflat inca.  Sunt slabi ca politicieni desi, au fost numiti ca subprefecti. Sologon a fost pus la Bucuresti dar doar de forma iar Sinescu a fost adus  readus la PSD de la un alt partid desi, PSD avea oameni pentru aceasta functie dar sunt insa  inlaturati. Cei doi probabil sunt foarte buni ascultatori si sunt ținuți aproape…,, spune un edil PSD.

Cristian Sologon le reproseaza primarilor PSD ca nu îl invita la evenimentele din localitati de parca ar fi contribuit cu ceva la dezvoltarea unei localitati. Acesta si-a angajat unul dintre fii care este student la cabinetul parlamentar al deputatei Mirela Adomicai.

La o manifestare a Uniunii Polonezilor din Romania care a avut loc în preajma Sarbatorilor Pascale, Sologon a urcat pe scena si a spus ca a luat o piatra in gura la intrarea in sat dat fiind faptul ca nu a mai fost niciodata acolo.

Nici Florin Sinescu nu este mai prejos. În mandatul pe care l-a avut ca prefect prima sa grija a fost sa isi angajeze sotia la stat de la privat, adica la ITM Suceava. Chiar daca a fost achitat  in dosarul penal instrumentat de DNA Suceava, pentru care a fost retinut si cercetat, faptele fie ele cat de mici au existat.

Surse din cadrul social democraților suceveni sustin insa ca in interiorul partidului sunt trei persoane capabile sa preia sefia Organziatiei Județene a PSD Suceava, persoane care ar schimba imaginea unui partid catalogat candva  la nivel național ca cel mai puternic. Este vorba de primarul orașului Fălticeni, Catalin Coman, primarul comunei Boroaia Vasile  Berariu si primarul comunei  Poiana Stampei Viluț Mezdrea.

Deocamdata PSD Suceava merge in față cu tabăra senatorului și liderului organizației județene Ioan Stan insa formațiunea este șubrezita deja si nu mai face niciun fel de randament.

Primarii din partid sunt invitati de catre Stan astazi, dupa deschiderea oficiala a Zilelor Fălticeniului la o masă protocolara la pensiunea IRISTAR. Ioan Stan are trei copii: Cosim care a intrat in randul afacerilor si doua fiice, ambele incadrate la SRI.

Ioan Stan este parlamentar din anul 2000.

Despre activitatea sa profesioanal inainte de a fi parlamentar:

 • 980-1988 – Şef fermă IAS Fălticeni;
 • 1988-1990 – Inginer şef IAS Fălticeni;
 • 1990-1991 – Director AEICITT Spătăreşti;
 • 1991-2000 – Director general SC VASTAR SRL Spătăreşti;
 • 2000-prezent  – Deputat, senator Parlamentul României
 • Funcţii, activităţi într-un partid politic
  • 1993-2000 – membru PDSR;
  • 2000-2012 – vicepreşedinte PSD Suceava;
  • 2004-2012 – preşedinte Organizaţia Municipală Fălticeni;
  • 2000-2012 – membru Consiliul Naţional PSD.

Dupa inlaturarea din functia de presedinte al Organizatiei județene a PSD Suceava a lui Catalin Nechifor, Ioan Stan a preluat conducerea. In randul social democraților sunt voci care insa vor ca partidul sa fie condus de o persoana care poate sa schimbe imaginea acestuia.