ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Exclusiv/Liderul polițiștilor suceveni, Bogdan BĂNICĂ s-a pensionat, după peste 25 de ani de carieră. A fost una dintre cele mai puternice voci ale sindicatelor din poliție

Liderul polițiștilor suceveni, Bogdan BĂNICĂ, s-a pensionat După peste 25 de ani de carieră, polițistul sucevean Bogdan Bănică, una dintre cele mai puternice voci ale sindicatelor din poliție, s-a pensionat.

Potrivit surselor Știri din Bucovina, acesta a cumulat o vechime în structurile militare și de poliție de 25 ani, 6 luni și 16 zile. Bogdan Bănică și-a desfășurat cea mai mare parte a carierei la IPJ Suceava în calitate de polițist criminalist și a contribuit activ la identificarea a numeroși autori de infracțiuni deosebit de grave (omor, pruncucidere, lovituri cauzatoare de moarte, etc.), beneficiind de 10 recompense și decorații.

Din anul 2020 s-a transferat la Brigada Rutieră București, unde a lucrat până la data trecerii în rezervă. A pus bazele și este membru fondator al Filialei Suceava a Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS, fiind recunoscut pentru lupta acerbă pe care a purtat-o pentru respectarea drepturilor celor aproape 500 de polițiști suceveni pe care i-a reprezentat, în scurt timp devenind lider național al organizației sindicale, în calitate de președinte executiv. Ajuns la București, a fost ales președinte al Comisiei Paritare din Aparatul Central al Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, în cadrul Conferinței Confederației Sindicatelor Libere din România (CNSLR) FRĂȚIA, Bogdan Bănică a fost ales vicepreședinte al Uniunii Sindicatelor Metropolitane București, funcție pe care o deține și în prezent. Contactat de redactorii Știri din Bucovina, Bogdan Bănică a declarat că va continua să-i apere pe cei care l-au creditat cu încredere, Sindicatul Național DECUS fiind afiliat CNSLR FRĂȚIA. Întrebat dacă va intra în politică, Bănică nu a exclus această ipoteză, pentru a-i putea sprijini și mai mult pe cei ale căror interese le reprezintă, dar momentan nu a luat o decizie în acest sens.