Liderul Organizației Județene a PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, concediu în Cipru. Politicianul a plecat cu familia să se relaxeze timp de 8 zile pe insula situată în Marea Mediterana. Parlamentarul a mai fost tot în aceasta vară in concediu timp de cateva zile la Techirghiol.
Techirghiol este o staţiune destinată persoanelor care iubesc liniştea şi relaxarea. Principala atracţie a staţiunii este lacul cu același nume.
Nu este singurul politican care prefera vacanță peste hotare. Cipru ofera peisaje deosebite, mare, soare si nisip.
Cipru este o destinatie care ofera numeroase locatii si obiective turistice. De exemplu, poti vizita orasele Nicosia, Famagusta si Larnaca, unde vei descoperi cladiri atragatoare incarcate cu istorie. De asemenea, poti descoperi niste manastiri ortodoxe deosebite, cu o istorie foarte cruda.
Politicianul a plecat spre Cipru duminică, după ce cu o zi înainte a stat la masă cu amicul său, Cristian Piedone la Pensiunea Somara din Găinești. Stan nu pierde însă contactul cu ceea ce se întâmplă în politica românească. Așa că tot astazi, a remis presei un comunicat de presa.
Ce spune Stan din Cipru:
PSD și-a asumat intrarea la guvernare, alături de PNL, într-un moment extrem de dificil, cu un deficit enorm și cu o datorie publică uriașă. PSD își asumă reformele. Problema e la PNL unde în afară de cei care susțin reformele, sunt și lideri mai preocupați de mizele politice interne decât de buna guvernare a țării. PSD consideră că disputele cu acești contestatari din PNL nu rezolvă problemele României și ale cetățenilor. Actul de guvernare este mai important decât păruiala politică. Dar dacă politrucii vor deveni dominanți în PNL iar coaliția nu mai poate funcționa e normal ca premierul să își depună mandatul. Nu este o amenințare, ci o consecință posibilă a iresponsabilității unor liderii PNL.
Dacă se ajunge în acest scenariu, contestatarii din PNL vor trebui să își asume guvernarea cu USR, cum au făcut-o când au distrus țara. Iar dacă nu vor putea forma un guvern, atunci vor răspunde pentru instabilitatea politică.
Dacă vor opri reformele pe care le contestă acum, atunci vor trebui să explice românilor de ce se vor bloca fondurile europene pentru România, de ce țara noastră va fi amendată cu 0,5% din PIB, de ce vor crește dobânzile la care se împrumută România, iar o bună parte din taxele românilor vor merge pentru plata acestor dobânzi majorate.
Liberalii care contestă acum reformele și spun că Guvernul atacă mediul de afaceri, nu au avut nicio obiecție atunci când PNL și USR au scris în PNRR toate acele angajamente de a scoate o serie de beneficii fiscale care se acordau mediului de afaceri. Românii nu trebuie să uite asta!