ACTUALITATEBREAKING NEWSNAȚIONAL

Lichidatorii Atlassib, firma lui Ilie Carabulea, vând mașini bune la fier vechi, de peste 150.000 de euro

Poșta Atlassib, companie cu sediul în Sibiu, din grupul de firme controlat de magnatul Ilie Carabulea se află de ceva timp în faliment, iar lichidatorii se chinuie să scape de mașinile societății, bune de nimic, ce au o valoare totală de peste 50.000 de euro. Pe lângă mașini, se vând și scutere, 9 la număr, în valoare de aproximativ 7.000 de euro. Unele dintre autovehicule sunt și din Constanța, Arad și București, dar majoritatea sunt înmatriculate în Sibiu.

Lichidatorul Poștei Atlassib, controlată de familia Carabulea, aflată în faliment, a scos la licitație publică, în bloc, 11 mijloace de transport-autoturisme, autoutilitare, autocamioane localizate în municipiul Sibiu, în valoare estimată de 22.605 euro/echivalent în Lei +TVA; 15 mijloace de transport-autoturisme, autoutilitare, autocamioane, în valoare estimată de 30.600 euro/echivalent în Lei +TVA; 4 mijloace de transport localizate, în valoare estimată de 16.000 euro/echivalent în Lei +TVA; 9 scutere, în valoare estimată de 6.700 euro/echivalent în Lei +TVA. Se mai vând 16 mijloace de transport autoturisme, autoutilitare, autocamioane, localizate în municipiul Sibiu – în valoare estimată de 101.688 euro.

Autovehiculele sunt nefuncționale, nu pot fi transportate pe roți

Greu de spus că le-ar putea cumpăra cineva, în condițiile în care mijloacele de transport nu au mai fost utilizate de mai mulţi ani, nu pornesc, nu pot fi transportate pe roţi, unele dintre ele aflându-se în stare de degradare, putând fi utilizate doar în scop de piese / fier vechi, iar în unele cazuri mașinile pot să nu deţină toate documentele de identificare sau chei, acestea fiind vândute ca atare.

Se vând și utilaje și echipamente

Lichidatorul vinde și echipamente tehnologice, maşini, utilaje şi instalatii de lucru (maşini de încărcat şi utilaje pentru rambleiere, sisteme transport preluare colete, benzi transportoare, stivuitoare, aparate de măsură și control etc.), la valoare totală estimată de 65.196 euro + TVA, dar și mobilier, aparatură birotică, echipamente de protecţie şi materiale de natura obiectelor de inventar la valoare totală estimată de 126.816 euro + TVA.

Se vinde și un teren, cu construcții, de aproape 180.000 de euro

Pe lângă acestea, se vând imobil teren şi construcţii situate în Sibiu, compus din: parter (predare colete, eliberare colete, șef coletărie, arhivă, sapa sclivisita, coletărie), cu suprafața utilă de 234.27 mp, cota de 13.93% din părțile comune indivize și cota de 1449/10400 din terenul în suprafață totală de 10.400 mp, cu prețul de pornire de 177.587 euro, redus cu 5 % din valoarea estimată.

Societatea este controlată, în acte, de Marina Carabulea, soția lui Ilie Carabulea, principalul acţionar al băncii Carpatica. Anul trecut, firma figura cu datorii de peste 14 milioane de lei.

Afaceri și pe litoral

Familia Carabulea nu are afaceri doar în Sibiu, ci și în Constanța, și în domeniul imobiliarelor. În trecut, una din firmele familiei, General Hotel Group, a inițiat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea unui imobil de 21 de etaje, în buza mării. În Mamaia, deține și hotelul Coral, unde în urmă cu ceva ani a efectuat lucrări fără autorizație.

În Sibiu, familia Carabulea mai deține și hotelul Ramada.

Magnatul Carabulea a ajuns și în atenția procurorilor

Magnatul din Sibiu, Ilie Carabulea, a fost acuzat de procurori pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă (două infracţiuni), dare de mită (două infracţiuni), folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, în formă continuată (3 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la uz de fals.

El a fost trimis în judecată de DNA în aprilie 2014 și condamnat la 5 ani de închisoare. Potrivit DNA, în 2012, Carpatica Asig, companie specializată în emiterea de poliţe de asigurări, în ponderea cărora cea mai mare proporţie o aveau asigurările tip RCA, avea o situaţie financiară precară şi necesita o infuzie de capital de circa 11 milioane de euro. În 2018 a fost eliberat condiționat.