POLITICULTIMA ORĂ

Liberalii pregătesc schimbarea lui Florin Cîțu de la șefia Senatului

Întâlnire de urgență la PNL. Liberalii pregătesc schimbarea lui Florin Cîțu de la șefia Senatului. Premierul Nicolae Ciucă discută cu parlamentarii partidului cine îi va lua locul fostul președinte PNL.

Potrivit Realitatea Plus, printre numele avute în vedere pentru funcția de conducere a Senatului s-ar afla cel al Alinei Gorghiu, dar și al lui Marcel Vela. Premierul Nicolae Ciucă se întâlnește cu senatorii liberali la Vila Lac, au mai indicat sursele citate de Realitatea Plus.

Propunerea de înlăturare a lui Florin Cîțu de la șefia Senatului vine la scurt timp după ce fostul premier a fost înlocuit și de la șefia PNL, locul său fiind luat de actualul șef al Guvernului, Nicolae Ciucă. Actuala conducere liberală este iritată de faptul că fostul lider continuă atacurile la adresa partenerilor din PSD.

Pe data de 27 aprilie, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, în calitate de președinți ai celor 2 Camere ale Parlamentului, urmează să facă o vizită oficială la Kiev, la invitația președintelui Radei Supreme din Ucraina.