ACTUALITATELOCAL

Leucușești/ Polițiștii au dispus reținerea și încarcerarea în arestul IPJ Suceava față de un bărbat care a produs un accident mortal, fiind sub influența alcoolului și părăsind locul faptei

 Polițiștii au dispus reținerea și încarcerarea în arestul IPJ Suceava față de un bărbat care a produs un accident mortal, fiind sub influența alcoolului și părăsind locul faptei.

La 11.03.2024 s-au continuat cercetările privind  comiterea de către Tofan Constantin, de 34 ani, din com. Preutești, a infracțiunilor de „ucidere din culpă”, , „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia” constând în aceea că: la data de 09.03.2024, în jurul orei 19.40, în timp ce conducea autoutilitara marca Ford Fiesta pe D.C. 9, în localitatea Leucușești, comuna Preutești, din direcția Leucușești către Ciorsaci, încălcând prevederile art. 35 alin. 1 și art. 48 din O.U.G 195/2002R. și având o alcoolemie de 2,33‰, (proba I, ora 20:55), respectiv 2,20‰, (proba II,ora 21:55), conform buletinului de analiză toxicologică eliberat de S.M.L. Suceava, a surprins-o și accidentat-o pe Lemnaru Olguța, de 63 ani, din localitate, care se deplasa regulamentar din sens opus, pe partea dreaptă a drumului, având în vedere direcția de mers a autoturismului, în urma accidentului rutier rezultând decesul acesteia, iar după producerea accidentului rutier, suspectul a părăsit locul faptei continuându-și deplasarea spre localitatea Huși unde, a acroșat și autoturismul marca VW Passat, care era parcat, apoi acesta fiind identificat și oprit în trafic de către organele de poliție în jurul orei 20.10. La data de 11.03.2024 s-a dispus reținerea autorului pentru 24 ore și introducerea în CRAP al IPJ Suceava.