ACTUALITATELOCAL

Lemn de foc confiscat de politisti. Care a fost cauza

Lemn de foc confiscat de politisti.  La data de 27.07.2022, ora 12.45, lucrătorii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau activități de control pe linie de silvicultură privind transporturile de material lemnos, au oprit pentru control, autoutilitara marca Volkswagen LT35,  care circula pe DN2H, de pe raza comunei Putna, jud. Suceava transportând material lemnos, respectiv lemn foc molid și care era condusă de un localnic  din comuna Bilca, jud. Suceava.
Doar că localnici din Bilca nu au padure asa ca fiecare trebuie sa isi faca rost de len de foc pentru iarna. Oameni incearca sa isi faca rost  cu acte sau fara acte.
    Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că transportul de material lemnos nu avea un aviz de însoțire conform reglementărilor legale.
     Din acest motiv, transportul a fost condus la A.P.L. Putna-Ocolul Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul a unui inginer silvic, care în urma inventarierii materialului lemnos a stabilit faptul că în autoutilitară era transportată cantitatea totală de 3.7 m.c. lemn foc molid, în valoare de 451,4 lei.
Soferul  a fost sancționat contravențional conform art. 19 alin. 2 lit. a, pct 2 din Legea nr. 171/2010,  iar materialul lemnos a fost confiscat , fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.