CRYPTO

Legislativul sud-coreean ia în considerare un nou sistem de licențiere pentru cripto

Autoritățile de reglementare din Coreea de Sud au publicat un nou raport care oferă o serie de recomandări pentru a reglementa în mod corespunzător industria cripto din această țară.

Un raport comandat de guvernul federal al Coreei de Sud recomandă ca industria cripto națională să adopte un sistem de licențiere pentru bursele și emitenții de token-uri, ca modalitate de a proteja investitorii.

Raportul emis de Comisia pentru servicii financiare (FSC) către Adunarea Națională, organul legislativ al țării, solicită, de asemenea, noi reglementări pentru a atenua tranzacțiile cu informații privilegiate, schemele de tip pump-and-dump și tranzacțiile de tip wash trading.

Noile reglementări ar fi mai stricte, iar sancțiunile pentru nerespectarea lor ar fi mai aspre decât cele din Legea privind piețele de capital pe care industria criptografică națională o respectă în prezent.

Raportul „The Comparative Analysis of the Virtual Property Industry Act” (Analiza comparativă a Legii privind industria proprietății virtuale), obținut marți în exclusivitate de Korea Economic Daily, relevă o recomandare de stabilire a unui sistem de licențiere care s-ar aplica emitenților de monede, cum ar fi companiile care operează oferte inițiale de monede (ICO) și bursele de cripto. S-ar emite grade diferite de licențe în funcție de riscul implicat.

Reglementarea emitenților de monede prin intermediul unui sistem robust de acordare de licențe este considerată a fi „cea mai urgentă protecție necesară” pe piața actuală. Această poziție poate fi subliniată de prăbușirea intempestivă a pieței, declanșată de căderea proiectului Terra, al cărui fondator sud-coreean Do Kwon s-ar putea trezi chemat în fața Adunării Naționale pentru a explica ce s-a întâmplat.

Unul dintre regulamentele recomandate ar obliga emitenții de monede să prezinte o carte albă către FSC despre proiectul lor, care să includă detalii despre oficialii companiei, modul în care intenționează să utilizeze fondurile obținute prin intermediul unei ICO și riscurile asociate proiectului. Actualizările la cartea albă ar trebui să fie prezentate cu cel puțin șapte zile înainte ca modificările propuse să intre în vigoare.

Chiar și companiile cu sediul în străinătate care doresc ca token-urile lor să fie tranzacționate pe bursele coreene ar trebui să respecte regula privind cartea albă.

Este probabil ca FSC să fi avut stablecoins pe ordinea de zi cu mult înainte de apariția problemelor de săptămâna trecută pentru TerraUSD (UST), Dei (DEI) și Tether (USDT). Cu toate acestea, există recomandări de a impune cerințe privind gestionarea activelor emitenților de stablecoin, care s-ar aplica la modul în care aceștia utilizează garanțiile și la numărul de monede pe care un emitent le poate bate.

Raportul urmărește, de asemenea, să limiteze activitățile comerciale dubioase de care bursele locale și emitenții de monede sunt acuzați de ani de zile. Acesta a sugerat reglementări privind tranzacțiile cu informații privilegiate, manipularea prețurilor, schemele de tip „pump-and-dump”, tranzacțiile de tip „wash trading” și comisioanele de tranzacționare standard din industrie.

Cointelegraph a relatat în aprilie că o persoană din interiorul industriei care a vorbit cu presa locală a recunoscut că dispozițiile din Legea privind piețele de capital ar putea să nu fie adecvate pentru a reglementa în mod corespunzător industria criptografică.
Noul președinte al Coreei de Sud, Yoon Seok-yeol, a fost ales în parte datorită dorinței sale de a înțelege industria cripto. La 3 mai, acesta a declarat că regimul său va promova un proiect de lege care extinde statutul de scutire de impozit al câștigurilor din investițiile cripto până când va fi instituit un cadru juridic adecvat.

Raportul dezvăluit astăzi ar putea fi începutul cadrului pe care președintele Yoon îl avea în vedere pentru industria cripto.