ACTUALITATEBREAKING NEWSNAȚIONAL

Legea anti-păcănele, praf în ochii votanților. De ce nu îi va opri pe jucătorii împătimiți

Deși legea care interzice accesul la păcănele a fost votată, o mare parte din populația României va avea în continuare acces la sălile de jocuri. Legea nu este aplicată peste tot, ci doar în satele și orașele mici. În schimb, în localitățile cu peste 15.000 de oameni sălile de jocuri sunt arhipline și se găsesc la fiecare colț de stradă.

Legea păcănelelor intrată în vigoare nu îi oprește pe împătimiții jocurilor de noroc să își joace banii cu prima ocazie. Aceștia spun că, indiferent de faptul că nu vor mai fi deschise în satul lor, oricum pot ajunge în localitățile vecine.

„Dacă am pofte, mă duc să beau o bere, apoi mă duc acasă. Dacă bag un milion acolo și apăs pe ăla de îl nenorocesc ce rezolv? Poate unii se lasă de boala asta, pentru că, să știți, e o boală tare grea. Uitați cum au ajuns unii să-și vândă casele, iau banii de la gura copiilor, alții ajung la certuri, își bat, își omoară nevestele”, a spus, pentru Adevărul, un jucător împătimit din Vadul Pasii, o localitate mică, aflată în aproiere de Buzau. Omul este decis să se deplaseze cu microbuzele până în oraș penru a-și satisface viciul.

„Toată lumea știe că nu câștigă la păcănele, dar tot se duce acolo. Domnule dragă, în momentul în care ai un ban în buzunar și ai boala asta te duci cu el acolo; nu scapi ușor de ea. Vadu Pașii e la o aruncătură de băț de orașul Buzău, unde o să se mute toate sălile astea din comunele învecinate. Raiul păcănelelor acolo va fi”, mai explică fanul păcănelelor

Mai greu le este însă oamenilor în vârstă de la țară care au în sânge păcatul pariurilor. Unii spun că se deplasează și zeci de kilometri dacă este cazul, numai ca să meargă și să își joace banii la păcănele, cu speranța că așa ar putea câștiga bani în plus.

„Jucatorii inraiti ce o sa faca de acum incolo? O sa plece la oras. 20 de km de aici la oras , nu conteaza distanta, când ai asa ceva in cap”, spune jucătorul.

Păcănelele sunt cele mai populare jocuri de noroc. Psihologii spun că dependența de astfel de aparate ajunge să fie similară cu cea a consumului de cocaină. Jucătorii introduc bani în aparat cu speranța că le pică numerele norocoase care aduc venituri înzecite.