BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Lavrov: UE își arată incapacitatea de a servi drept garant al soluționării conflictului

Uniunea Europeană și-a demonstrat total incapacitatea de a servi drept garant al soluționării conflictului, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov pentru mass-media din Serbia într-un interviu. „Cred că Uniunea Europeană și-a demonstrat incapacitatea totală de a servi ca garant al soluționării conflictului, așa cum a fost cazul în februarie 2014, când UE a garantat o înțelegere în Ucraina între [fostul] președinte, [Viktor] Ianukovici. , şi opoziţia. A doua zi dimineaţă, când opoziţia a întrerupt acel acord, UE a preferat să tacă şi apoi a început să se refere la unele procese democratice”, a spus el. De asemenea, Lavrov a reamintit situația din Kosovo.

„Am fost întotdeauna în favoarea rezolvării problemei Kosovo cu respectarea strictă a rezoluției 1244 a Consiliului de Securitate al ONU. Când Adunarea Generală a ONU a emis UE mandatul de mediator între Pristina și Belgrad, am început să simțim o oarecare speranță. 2013, UE a reușit să convingă Pristina și Belgradul să semneze un acord privind crearea unei asociații a municipalităților sârbe din Kosovo”, a amintit el. Cu toate acestea, a subliniat Lavrov, nicio astfel de comunitate nu a fost înființată până în prezent.

„Când ne adresăm omologilor noștri occidentali cu un memento, aceștia tac timid sau spun că totul este pe masă, dar punerea în aplicare a acestei decizii trebuie încă aplicată cu răbdare”, a spus Lavrov.

sursa: agentia de presa TASS