POLITIC

Larisa Blănari, cuvinte de laudă la adresa edilului din comuna Dolhești. PSD are cinci consilieri locali femei

Exemplul pe care Dolheștiul îl dă chiar și unor mari orașe în privința egalității de șanse, a declarat președinta Organizației Județene a Femeilor Social Democrate Suceava, Larisa Blanari duoă ședința de alegeri în cadrul organizației locale de femei PSD.
,, Dacă prin majoritatea consiliilor locale din județ cu greu găsești o doamnă, două consilier local, comuna Dolhești e una dintre puținele localități din județ unde NU se poate vorbi de o slabă reprezentare a femeilor în politică și în administrație publică. Și asta pentru că aici, din cei 13 consilieri locali, șase sunt femei, iar cinci dintre ele sunt din PSD.
Și nu cred că este o coincidență faptul că Dolheștiul s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, având ce-i drept și un primar gospodar, în persoana domnului Cristinel Neculai Barculescu, care, drept dovadă, a câștigat ultimele alegeri cu 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟖𝟔% 𝐝𝐢𝐧 𝐯𝐨𝐭𝐮𝐫𝐢. Și asta pentru că a știut să atragă în echipa dumnealui și mai multe doamne determinate să se implice în viața comunității din care fac parte. L-am întâlnit pe dl primar, dar și pe doamnele în cauză, joi după-amiază, la alegerile pentru Organizația Femeilor Social Democrate din Dolhești.
A fost, ca de fiecare dată, o bucurie să stau de vorbă cu “doamnele mele”, să ne cunoaștem mai bine și să ne organizăm pentru perioada care urmează.
OFSD Dolhești va fi condusă în continuare de Mihaela Vieriu, care este una dintre cele cinci doamne consilier local ale PSD și profesor de învățământ primar la Școala Gimnazială ,,Hatmanul Șendrea” din Dolheștii Mari. E în politică de mai mulți ani și mi-a spus că a făcut acest pas pentru fi și mai mult în folosul școlii, dar și al comunității.
Despre asta este vorba: despre implicare și încercarea de a face mai bine,, a arătat Larisa Blanari care a dat ca exemplu  și o alta comună și un oraș cu multe femei consilier local . Este vorba de Berchișești, cinci reprezentante ale sexului frumos sunt tot  de la PSD, acolo unde primar este dna Violeta Țăran. . In categoria exemplelor pozitive intră și municipiul Fălticeni, cu șapte doamne consilier local  PSD, . unde primar social-democrat,  Cătălin Coman.