ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Ziua despărțirii. Lacrimi și durere fără margini pentru Maria Bălan și Andrei Pintilescu. Slujba de înmormântare va avea loc astazi. Sute de mesaje sfâșietoare

Lacrimi și durere fără margini pentru toți cei patru tineri, membri  ai Ansamblului Artistic ,,Florile Bucovinei,, din Rădăuți. Casa din localitatea Măneuți unde aveau să locuiască doi tineri îndrăgostiți și care  până zilele trecute era plină de  zâmbete a fost tranformată într-un loc al tristeții.

Maria  Bălan  din Marginea, și iubitului ei, Andrei Pintilescu  au decedat în cumplitul accident rutier din noaptea de duminică spre luni. În același grav eveniment rutier si-au pierdut viața alți doi colegi ai aceluiași dinstins ansamblu: Ioana Tiperciuc și Andrei Maftiean.

,,… Maria și logodnicul Andrei… 😥Ioana… 😥Robert… Încă am mai crezut că vă aștept la scenă îmbrăcați în straie de sărbătoare… Dar astăzi v-am întâmpinat cu inima impietrită de durere în sicrie albe în brațele măicuțelor, acasă cu o ultimă îmbrățișare.(Nu vreau să știți ce este acolo)
S-a rupt o pagină din cartea de vizită a Rădăuțiului.
Plec fruntea și vă mulțumesc că ați făcut parte și din viața mea artistică, flori printre stele.
😥Și soarele și luna și florile și iarba și scena și vioara și lumea întreagă plânge pentru voi!
Doamneee câtă durere!!!
Doamne odihnește-i iar măicuțelor (părinților… familiilor indoliate), putere… 😥😥😥
Suntem alături de voi până în ziua despărțirii și nu vă vom uita vreodată 😥😥😥!!!,,, este doau unul dintre sutele de mesaje ale colegilor de scena.

Rude,  colegi , foști colegi și cunoscuți au venit  timp de două zile să își ia rămas bun de la Maria Bălan și Andrei Pintilescu. Slujba de înmormântare va avea loc astazi.Și foști  colegi de școală  ai Mariei din Marginea au venit miercuri seară să își ia rămas bun.

„Este o mare durere pentru părinți. Îi cunosc și familia, o știu și pe Maria. Nu ai cuvinte.   Ce să simt? Sunt mamă și nu pot simți decât durere. E mare păcat!”, spune, o mămică din Marginea.

Maria Bălan era iubita de întreaga comunitate.

 

Sute de mesaje sfâșietoare pe pagina de facebook a Ansamblului Artistic ,,Florile Bucovinei,, din Rădăuți-Vă vom păstra mereu în inimile noastre!

,,Sincere condoleanțe familiilor indoliate! Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească în pace! Când vor fi înmormântați acesti copii frumoși?

Sincere condoleante familiilor indoliate!Vazanduva pe scena la Tarnaveni,toti erati veseli si cu zambetul pe buze!A-ti fost minunati!O veste foarte zguduitoare pt toti locuitorii orasului nostru!D-zeu sa-i odihneasca in pace!Drum lin dragi ingeri

 

Casa de Cultura Rădăuți:

,V-ați grăbit să ajungeți primii la Festivalul Îngerilor, acolo …sus….”
Vestea morții fulgerătoare a celor ce ne-au fost colegi și prieteni dragi ne-a lăsat un gol imens în suflete și în Familia Ansamblului Folcloric FLORILE BUCOVINEI. Suntem alături de familiile îndoliate la ceas de grea încercare…
Drum lin către ceruri, dragii noștri dragi! Nu vă vom uita niciodată, MARIA, IOANA, ANDREI și ROBERT!

Accidentul mortal care a curmat destinul a patru tineri

Luni, 21 august, la , ora 03.39, Poliția Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată  prin apel la S.N.U.A.U. 112 despre faptul că pe raza comunei Dorna Candrenilor, satul Poiana Negrii, județul Suceava “a avut loc un accident rutier, două persoane posibil decedate”.
        Echipa operativă deplasată la locul accidentului, cu ocazia primelor cercetări a stabilit următoarele:
        La data de 21.08.2023, în jurul orei 03.35, numitul Mafteian Robert, de 19 de ani, din com. Dornești, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul marca Audi, (prevazut cubpist de conducere pe partea dreaptă) circulând pe D.N. 17 din com. Dorna Candrenilor, din direcția Bistrița către Vatra Dornei, pe fondul adormirii la volan, a ieșit în afara părții carosabile și a intrat în coliziune frontală cu un stâlp de electricitate.
            În urma producerii accidentului a rezultat decesul conducătorului auto, a pasagerei stânga față și a unei pasagere de pe bancheta din spate a autoturismului. Totodată, doi pasageri au fost transportați către C.P.U. Vatra Dornei.
Conducătorul auto deținea permis de conducere valabil.
Autoturismul implicat în accident este cu volan pe partea dreaptă.
Cu ocazia cercetării la fața locului s-a stabilit faptul că pe partea carosabilă nu sunt urme de frânare, precum și faptul că ocupanții autoturismului nu purtau centurile de siguranță.
       Ulterior C.P.U. din cadrul Spitalului Mun. Vatra Dornei a comunicat faptul că a survenit si decesul numitului Pintilescu Andrei, pasager dreapta spate (rănit grav), ca urmare a leziunilor suferite.
Cadavrele conducătorului auto Mafteian Robert-Ionel, ale pasagerelor  Balan Maria și Tiperciuc Ioana și a numitului Pintilescu Andrei, au fost transportate și depuse la morga Spitalului Municipal Vatra Dornei.
          În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de ,,ucidere din culpă”, prev. de  art. 192 alin.  (1) , (2) și (3) din Codul penal și ,,vătămarea corporală din culpă”, prev. și ped. de art. 196 alin. (2), (3) și (4) din Codul penal iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.

Patru tineri ca patru flori vor fi conduși pe ultimul drum. Un drum fără întoarcere!