CORONAVIRUS

La Iulius Mall, INTERZISA intrarea daca nu au certificat verde. Trei centre de vaccinare se închid, iar altele două îşi suspendă activitatea

La Iulius Mall din Suceava, agentii de paza al unei firme private   efectueaza in continuare controlul certificatului verde. Ba mai mult, sunt vigilenti ca nu cumva cineva sa penetreze zona de intrare si sa nu treaca prin filru. Special este si o banda care delimiteaza clar pe unde trebuie sa intri si pe unde este indicat sa iei. 

De cealalta parte, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a anunţat, joi, că începând cu 1 martie se închid trei centre de vaccinare din judeţ, deoarece ”se constată o scădere constantă a acţiunii de vaccinare, mai ales în unele centre de vaccinare”.

Potrivit DSP Suceava, în urma analizei activităţii acestora, instituţia a solicitat CNCAV aprobare pentru închiderea unor centre de vaccinare care nu au avut un randament bun în ultimul trimestru.

Este vorba despre centrele de vaccinare de la Casa de cultură Salcea, Casa de cultură ”Al. Arşinel” din Dolhasca, Căminul Cultural din Sfântu Ilie, precum şi punctul de vaccinare de la Aeroportul ”Ştefan cel Mare”.

Celelalte centre de vaccinare din judeţ rămân funcţionale.

DSP Suceava reaminteşte populaţiei că vaccinarea împotriva COVID-19 este importantă, pentru că reduce riscul de îmbolnăvire şi riscul de a dezvolta o formă severă de boală, fiind un instrument important pentru a opri răspândirea pandemiei, pentru a scădea supraîncărcarea unităţilor sanitare şi, implicit, redeschiderea unităţilor sanitare pentru pacienţii non-COVID.

Începând cu 1 februarie 2022, DSP Suceava a redus programul de funcţionare al centrelor de vaccinare anti-COVID-19 din judeţ din cauza adresabilităţii scăzute a populaţiei.

Pe de altă parte, primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că activitatea centrelor de vaccinare de la Colegiul Naţional ‘Ştefan cel Mare’ şi USV va fi suspendată, de la 1 martie, pentru că se justifică funcţionarea în condiţiile în care se vaccinează foarte puţine persoane.

În prezent, în judeţul Suceava sunt 11 centre de vaccinare funcţionale, la care se adaugă centrele pediatrice de vaccinare de la ambulatoriile pediatrice de la spitalele municipale Fălticeni şi Rădăuţi, precum şi cel de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava