,,Vă mulțumesc din suflet pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o prin realegerea în funcția de primar al comunei Forăști. Este o onoare și o responsabilitate imensă să vă reprezint interesele și să contribui la dezvoltarea și modernizarea comunității noastre. Promit să rămân alături de voi, să ascult nevoile și problemele pe care le aveți și să lucrez pentru a găsi soluții pentru acestea. Îmi propun să continui proiectele începute și să implementez altele noi care să aducă beneficii tuturor locuitorilor comunei noastre. Vă asigur că îmi voi dedica toată energia și resursele pentru a face din comuna Forăști un loc mai bun de trăit pentru fiecare dintre voi. Ați arătat că vă pasă de comunitatea voastră, că apreciați ce am făcut pentru comună până în prezent și asta mă motivează și mai mult să fiu un primar pe care să vă puteți baza. Vă mulțumesc încă o dată pentru susținerea acordată și vă rog să rămâneți alături de mine în aceasta călătorie. Numai împreună putem face ca Forăștiul să continue să crească și să se dezvolte. Cu multă recunoștință și deosebite aprecieri,
Primarul Comunei FORĂȘTI Brăduț AVRĂMIA,, a fost mesajul edilului comunei Forăști imediat după ce a a fost aanunțat rezultatul alegerilor locale din 9 iunie 2024.
Și localnicii au ales primarul care le-a fost alături de ani buni și care s-a implicat și se implică în dezvoltarea și modernizarea comunei.
In comună vorbesc faptele nu vorbele
Modernizarea drumurilor comunale din Ruși și Manolea sunt o prioritate a edilului Brăduț Avrămia.Proiectul a fost aprobat și are susținerea financiară a CNI. Și druul județean care traversează comuna a intrat în atenția Consiliului Județean Suceava și în cele din urmă a intrat în reabilitare. Aceasta arteră de ciculație face legătura între Oniceni și Uidești.
Și localnicii au fost martorii finalizarea proiectului de asfaltare a străzilor din satele Forăști și Antoceni respectiv stratul doi asfalt, marcaje și semne rutiere!
O comună în care aproape toate drumurile comunale trec prin lucrări de modernizare. De reabilitare a avut parte și str. Nucilor și pe str. Lungul Vântului din localitatea Forăști.dar și alte străzi atât în Forăști cât și în Antoceni!
Constuirea de poduri și podețe în Manolea și Boura sunt investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării, prin programul „Anghel Saligny„:. Nu trebuie omisă nici extinderea canalizării în Oniceni și Roșiori.
Dispesar uman nou în comuna
O altă investiție în derulare este dispensarul uman. Acesta se ridică în Oniceni și va include inclusiv dotarea. Investiția care se realizeză cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții care este și beneficiarul pe perioada execuției iar după finalizarea lucrărilor, aceasta va aparție UAT Forăști. Dispensarul uman nou va găzdui cabinete de medicină de familie, stomatologie şi o farmacie. Totodată, în incinta clădirii sunt prevăzute şi apartamente pentru medicii specialişti. Inevstiția ar urma să fie finalizată în luna august 2025.
Tot pe această axă de finanţare, în satul Oniceni se ridică o sală de sport modernă, cu capacitatea de 102 locuri în tribune, valoarea investiţiei ridicându-se la 3,8 milioane de lei.
Printr-un nou contract de finanțare in valoare de 1.473.909 lei are loc : ,,DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE ALE UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN COMUNA FORĂȘTI”.
Primarul comunei, Brăduț Avrămia susține că aici se lucrează în echipă, iar acest lucru se vede, administrația locală muncind de dimineața până seara pentru a atrage surse de finanțare, pentru a realiza investiții care să crească gradul de confort al locuitorilor comunei, iar cu prilejul unor evenimente importante pentru viața comunității sunt organizate manifestări culturale și sportive.
Tot cu fonduri guvernamentale atrase prin programul „Anghel Saligny”, comuna Forăşti va fi racordată la gaz metan, valoarea proiectului ridicându-se la 62 de milioane de lei.
Centru modern de colectare a deşeurilor de toate tipurile de deșeuri
Şi cum în ultima perioadă se pune un foarte mare accent pe colectarea selectivă a deşeurilor, s-a făcut un proiect care vizează şi acest domeniu. Este vorba despre o investiţie de peste 4,5 milioane de lei. Este vorba despre construirea unui centru modern de colectare a deşeurilor de toate tipurile. Acest centru va asigura colectarea separată a deşeurilor menajere care nu pot fi colectate acum în sistem door-to-door, de către firmele de salubritate. Aici intră deşeurile reciclabile şi bio-deşeurile care nu pot fi colectate în pubelele individuale, dar şi deşeurile speciale, respectiv cele voluminoase, echipamentele electrice şi electronice, bateriile uzate, deşeurile periculoase şi, nu în ultimul rând, deşeurile provenite din construcţii şi demolări. Tot cu fonduri europene, în localitate va fi amenajată o parcare modernă, dar şi spaţii verzi.
Comuna Forăști este compusă din nouă sate cu 72 de străzi însumând aproape 100 de km de drumuri comunale după cum urmează: Forăști -11 străzi; Antoceni 8- străzi; Oniceni -19 străzi; Roșiori -3 străzi; Ruși -9 străzi; Uidești -2 străzi; Țolești -4 străzi; Manolea -10 străzi și Boura- 6 străzi