ACTUALITATE

La aniversarea celor 172 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, vom fi alături de comunitate

În fiecare an, pe data de 03 aprilie, sărbătorim Ziua Jandarmeriei Române, instituție a cărei istorie a început să se scrie în anul 1850, când domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, a promulgat „Legiuirea pentru reforma corpului slujitorilor în jandarmi”.

La Suceava, activitățile dedicate acestei aniversări vor consta în organizarea unor activități specifice destinate și publicului larg.

Sâmbătă, 02 aprilie vom participa alături de Asociația „EcoAssist- Plantăm fapte bune în România” la o campanie de plantare de arbori în locația de la Mihoveni, aflată în administrarea inspectoratului.

Totodată, în ziua de duminică, 03 aprilie, începând cu ora 11:00, pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din Suceava, vom organiza un punct de informare, în cadrul căruia am pregătit ateliere de prezentare a tehnicii folosite de jandarmi în diferite misiuni, dar şi o parte dintre autovehiculele din dotare. La aceste activităţi, vor fi prezenţi şi câinii de serviciu ai jandarmilor suceveni care constituie mereu un punct de atracţie pentru vizitatorii de toate vârstele.

Vă aşteptăm alături de noi!

Compartiment Informare şi Relaţii Publice-IJJ