ACTUALITATEBREAKING NEWSULTIMA ORĂ

La 19 ani, Andreea s-a trezit miraculos din comă, după 23 zile. Acum, a mers să le mulțumească medicilor din Iași care au salvat-o

Andreea a fost victima unui accident grav cu ATV-ul, în urmă cu aproape doi ani. Avea 19 ani atunci și a ieşit miraculos dintr-o comă profundă, în care a stat 23 de zile la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. MIRACOL! Și-a revenit din comă, iar astăzi este studentă la medicină. A primit o a doua șansă la viață, iar speranțele au venit după eforturile echipelor medicale ale Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași. După o lungă suferință, Andreea a reușit să își revină miraculos, iar astăzi să ajungă în secția de ATI a spitalului pe propriile picioare și să fie ea cea care îi încurajează pe cei în stare gravă, să lupte.

Andreea, fiica cea mare a părintelui Mihai Iordăchescu din Ezăreni, a suferit anul trecut un grav accident de ATV la Gura Humorului. Tânăra a intrat în comă de gradul IV și a fost internată în Spitalul “Nicolae Oblu” din Iași. În urma impactului, fata a suferit mai multe traumatisme cranio-cerebrale şi pulmonare, fracturi, iar medicii nu i-au dat inițial șanse de supraviețuire. Este greu de spus în cuvinte prin ce momente au trecut părinții Andreei și cei doi frați. Imediat după accident, în biserica de la Ezăreni au început rugăciunile. După o lungă suferință, Andreea a reușit să își revină miraculos, iar astăzi să ajungă în secția de ATI a spitalului pe propriile picioare și să fie ea cea care îi încurajează pe cei în stare gravă, să lupte.

 

Andreea a fost grav rănită in luna februarie 2021, după ce s-a răsturnat cu un ATV într-o râpă adâncă de cinci metri. Victima mai era însoțită de o fată, care a suferit leziuni ușoare.

Andreea IORDĂCHESCU, fost pacient, studentă anul III Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași:
“Nu conștentizam nimic. Vreau să vă mulțumesc că ați luptat pentru că acum sunt în viață și datorită vouă studiez la medicină și am să vin aici să lupt alături de voi.”

În februarie 2021, Andreea se afla la Gura Humorului, împreună cu o prietenă şi au plecat la plimbare cu un ATV. Fetele s-au răsturnat într-o râpă, iar vehiculul a căzut peste tânăra de 19 ani, aceasta suferind leziuni grave.

“Am 21 de ani și sunt studentă la Medicină și am venit să mulțumesc echipei medicale, personalului medical pentru că sunt în viață. Au luptat pentru mine. În 2020, pe 4 februarie am avut un accident grav, 22 de zile de comă de gradul patru.

 

Nu am avut șansă de viață. Eu am vrut să lupt să trăiesc, mi-am dorit să fiu în viață și după a 23-a zi m-am trezit și am început să plâng.

Dumnezeu mi-a dat zile și atunci după ce m-am trezit întregul personal, întreaga echipă medicală s-a mobilizat și datorită lor acum studiez în anul III la Medicină, îmi fac stagii, iar totul e foarte bine”, a transmis Andreea Iordăchescu care este studenta in anul III la Medicina. .

 

Lucian-Eva, managerul spitalului de Neurochirurgie din Iași a făcut parte din echipa care a supravegheat-o pe Andreea, pe durata spitalizării.

“Andreea este propria ei minune. A venit în spital cu un traumatism cranio-cerebral grav, a stat în comă o lungă perioadă de timp, iar datorită dorinței ei de a trăi, dorința ei de a face facultate și de a-și vedea părinții a rămas în viață. A fost într-un moment critic.

 

 

Efortul a fost mare, în primul rând din partea ei, a fost mare și din punct de vedere al echipei medicale pentru că au fost implicate toate resursele pentru a-i da cele mai mari șanse de supraviețuire.

 

Iar faptul că astăzi este studentă în anul trei și și-a reulat cursurile este cea mai mare mulțumire pe care o poți avea ca medic atunci când pacientul care vine să-ți mulțumească”, a declarat Lucian Eva.