BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Kremlinul a ripostat la o declarație a lui Biden: „Nu decide el cine conduce Rusia”

Preşedinţia Rusiei a criticat, sâmbătă seară, afirmaţiile făcute în capitala Poloniei de preşedintele SUA, Joseph Biden, subliniind că nu decide liderul de la Washington cine conduce Rusia. Replica vine după ce liderul de la Casa Albă a afirmat că „acest om nu poate rămâne la putere”.

,,Acest lucru nu este decis de Biden. Preşedintele Rusiei este ales de cetăţenii ruşi”, a declarat un oficial de la Kremlin, citat de agenţia Reuters şi de postul de televiziune BBC News, scrie Mediafax.

În discursul de la Varşovia, Joseph Biden l-a catalogat pe Vladimir Putin „dictator” şi a apreciat că „nu poate rămâne la putere”. De asemenea, preşedintele SUA le-a transmis cetăţenilor ruşi că ei nu sunt consideraţi „inamici” de către Statele Unite.

Biden, care a declarat sâmbătă în cursul unui discurs la Varşovia că omologul său rus Vladimir Putin ”nu ar trebui să rămână la putere”, nu a cerut o ”schimbare de regim” în Rusia, a precizat un oficial al Casei Albe, relatează AFP, conform Agerpres.

”Ceea ce a vrut să spună preşedintele este că Putin nu poate fi autorizat să exercite o putere asupra vecinilor săi sau asupra regiunii. Nu vorbea despre puterea lui Putin în Rusia, nici despre o schimbare de regim”, a spus oficialul.

”Pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere”, a declarat Biden în prezenţa unei mulţimi de oameni la Varşovia. Biden a apreciat că războiul Rusia-Ucraina, acum în a doua lună, a unit Occidentul, adăugând că NATO este o alianţă defensivă care nu a căutat niciodată dispariţia Rusiei.