BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Kievul a primit chestionarul pentru obținerea statutului de candidat la aderarea la UE

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a înmânat oficial președintelui Volodimir Zelenski un document important în timpul vizitei sale la Kiev.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a înmânat Președintelui Ucrainei, Volodymyr Zelenski, un chestionar pentru obținerea statutului de candidat la aderarea la Uniunea Europeană. Ea a înmânat documentul la un briefing comun cu șeful statului ucrainean la Kiev, transmite Ukrinform. „Am auzit despre această declarație foarte importantă de la întregul vostru popor și vă dăm un răspuns pozitiv la cererea dumneavoastră. Această mapă prevede o etapă foarte importantă a venirii dumneavoastră în această familie. Aici este prilejul discuțiilor noastre în săptămânile următoare. Aici avem căi încrucișate. Calea voastră spre Uniunea Europeană începe”, a explicat Președintele Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen a mai remarcat: „Acesta este un astfel de chestionar. La întrebare trebuie să se răspundă. Acestea sunt recomandări formale… Vă susținem tehnic răspunsurile non-stop, săptămânal, doar vă cunoaștem demult”.  Președintele Comisiei Europene a subliniat că acest lucru nu va dura ani de zile, ca de obicei, ci săptămâni.

„Vă vom răspunde într-o săptămână”, a subliniat Volodymyr Zelenski.

După cum a comunicat Ukrinform, adjunctul șefului al Oficiului Președintelui, Igor Jovkva, a declarat că procesul tehnic de examinare a cererii Ucrainei de aderare la UE a început, iar în viitorul apropiat UE va trimite Ucrainei chestionarul privind aproape toate domeniile.

La 10 martie, în Franța a avut loc summit-ul UE consacrat, în special, consolidării apărării europene și reducerii dependenței de gazele, petrolul și cărbunele rusești. Liderii UE s-au unit în sprijinul Ucrainei în războiul împotriva Rusiei și au recunoscut, de asemenea, aspirațiile europene ale Kievului.