ACTUALITATENAȚIONAL

Judetul Suceava -0,5-1%.Sub 3% din români încap în adăposturile de protecție civilă în cazul unui dezastru – STUDIU

Sub 3% din români încap în adăposturile de protecție civilă în cazul unui dezastru, conform unui studiu. În analizăn nu sunt luate în considerare subsolurile de blocuri sau gurile de metrou din Capitală. Un procent de 4,8% din populația municipiilor-reședință din România ar încăpea în aceste refugii. În Capitală, spre exemplu, 9,28% dintre bucureșteni și-ar găsi un loc într-un adăpost în caz de catastrofe.

Sub 3% din români încap în adăposturile de protecție civilă în cazul unui dezastru, conform informațiilor colectate de Info Sud-Est de la toate inspectoratele pentru situații de urgență din țară.

De asemenea, conform datelor strânse de la primării, în medie, 4,8% din populația municipiilor-reședință din România ar încăpea în refugii. În Capitală, 9,28% dintre bucureșteni și-ar găsi un loc în adăpost.

Prin comparație, Finlanda și Elveția au capacitatea de a-și adăposti aproape toți locuitorii, Danemarca și Suedia aproximativ 80% din populație, iar Germania a început să-și modernizeze adăposturile și să crească bugetul pentru protecția civilă, după războiul din Ucraina.

Info Sud-Est a inventariat numărul „buncărelor” din România, capacitatea acestora, când au fost reabilitate ultima dată, ce utilități au și ce primării au alocat bani în 2022 pentru renovarea și amenajarea acestora, în contextul războiului din Ucraina.