JUSTIȚIE

Judecătorul clujean Cristi Danileț, propunerea USR pentru Curtea Constituțională

Judecătorul clujean Cristi Danileț este propunerea patidului USR pentru Curtea Constituțională a României, a anunţat Cătălin Drulă, președintele interimar al USR.

USR a anunțat, miercuri, că îl propune pe judecătorul Cristi Danileț pentru Curtea Constituțională, în locul lui Valer Dorneanu, căruia îi expiră mandatul în 26 de aprilie.

Într-o postare pe Facebook, USR transmite că îl propune pe Danileț, „judecătorul care a luptat neîncetat pentru independența Justiției și a rezistat în fața presiunilor și abuzurilor venite din partea unui sistem care vrea să controleze justiția”.

„Judecătorul Cristi Danileț este propunerea USR pentru Curtea Constituțională.

Este judecătorul care a luptat neîncetat pentru independența Justiției și a rezistat în fața presiunilor și abuzurilor venite din partea unui sistem care vrea să controleze justiția.

CCR are nevoie de un judecător liber, independent și pro-european, nu de Valer Dorneanu, omul propagandei Sputnik.
USR consideră că omul cel mai potrivit pentru a apăra ordinea constituțională, democrația, separarea puterilor în stat, libertatea cuvântului, independența Justiției este Cristi Danileț”, se arată în postarea de pe Facebook a USR.

Judecătorul clujean Cristi Danileț, exclus din magistratură din cauza unor postări pe rețelele sociale, a scris miercuri pe Facebook că nu ar spune „nu” dacă i s-ar oferi lui un loc în cadrul acestei instituții. Danileţ a fost recent exclus de CSM din magistratură din cauza conținutului pe care-l posta pe rețele de socializare, dar a atacat în instanță decizia.

Pentru unul din cele trei locuri vacante la Curtea Constituțională a României şi ONG-ul Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană îl propune pe vicepreședintele asociației, judecător dr. Cristi Danileț. „Propunerea este adresată Președintelui României, Senatului și Camerei Deputaților, care vor numi fiecare câte un membru al CCR.

Prin activitatea profesională și civică excepțională depusă în ultimii ani, prin implicarea generoasă și contribuția majoră la dezvoltarea educației juridice a tinerilor din România, judecător dr. Cristi Danileț a demonstrat că este un om integru, bine pregătit profesional, dedicat valorilor europene, una dintre acestea fiind chiar statul de drept”, a transmis ICDE-România Europeană.