BREAKING NEWSJUSTIȚIEULTIMA ORĂ

Judecătoarea Ana Maria Chirilă, de la Tribunalul Suceava, încă 30 de zile de arest preventiv. Aceeași măsură față Ciprian Cotoară, iubitul judecătoarei și Mihai Pînzari, zis ”Tonici,,

Curtea de Apel București a decis prelungirea mandatului de arestare preventivă pentru judecătoarea Ana Maria Chirilă, de la Tribunalul Suceava.  Aceeași măsură a fost luată și față de  Ciprian Cotoară, iubitul judecătoarei, din Solca, dar și față de Mihai Pînzari, zis ”Tonici”. Prelungirea este valabilă pentru perioada  11 noiembrie până pe 10 decembrie.

Secția de JUdecatori a  Consiliului  Superior al Magistraturii a decis  suspendarea din funcție a magistratului sucevean.

Ana Maria Chirilă este acuzată că a transmis date din dosare membrilor unei grupări de traficanți de droguri. De asemenea, judecătoarea e acuzată de luare de mită, complicitate la trafic de influență și deținere de droguri.

”În contextul în care inculpata Chirilă Ana Maria nu a ezitat să furnizeze unor persoane date care să le ajute să scape de urmărirea penală sau să ofere sfaturi unor infractori să fugă în Italia sau Spania pentru a scăpa de dosar se poate presupune rezonabil că există riscul să încerce zădărnicirea anchetei penale și este în interesul bunei desfășurări a procesului penal luarea măsurii arestării inculpatei. În ceea ce privește pericolul pentru ordinea publică judecătorul de drepturi și libertăți reține că activitatea infracțională a inculpatei este una complexă, ce se întinde pe o perioadă destul de mare în timp, inculpata având o atitudine constantă de urmărire a situației juridice a unor persoane implicate în infracțiuni de trafic de droguri și alte infracțiuni grave, cărora le furnizează informații, care să-i ajute să eludeze tragerea la răspundere penală, obținând din această activitate avantaje materiale și alte foloase necuvenite. Faptele inculpatei, care este o judecătoare, deci un pilon important al statului de drept, sunt grave și generează în mod firesc o reacție de neîncredere a societății în corectitudinea magistraților, în contextul existenței unei generalizări a fenomenului corupției la nivelul societății românești, încrederea în actul de justiție ajungând, în mod regretabil, să fie afectată, în condițiile în care justiția nu poate funcționa fără încrederea cetățenilor”, se arată în motivarea  Curtea de Apel București, arata presa locala.