CRYPTO

JP Morgan, Ciena și Toshiba încheie un parteneriat pentru crearea unei rețele de distribuție a cheilor cuantice

Pentru a proteja rețelele blockchain împotriva ascultării și a atacurilor de calcul cuantic, JP Morgan Chase, Ciena și Toshiba au demonstrat fezabilitatea unui sistem de distribuție a cheilor cuantice (QKD) în cadrul unor cercetări revoluționare.

Într-o declarație, echipa de cercetare a dezvăluit că rețeaua QKD poate oferi viteze de 800 Gbps pentru aplicațiile blockchain esențiale pentru misiune, indiferent de factorii de mediu.

Yasushi Kawakura, vicepreședintele Toshiba America, consideră că proiectul QKD este un pas înainte pentru evitarea atacurilor cuantice asupra ecosistemului blockchain.

Rețeaua QKD este o integrare a rețelei bazate pe blockchain P2P a JP Morgan, denumită „Liink”, a infrastructurii de rețea de probă de concept a Toshiba și a platformei Waveserver 5 a Ciena, care constă în criptarea stratului optic de 800 Gbps.

Prin urmare, se bazează pe fizica cuantică și utilizează un cadru solid de comunicare bidirecțională.

Marco Pistoia, șeful grupului de cercetare FLARE Research de la JP Morgan Chase, a salutat parteneriatul strategic și a declarat
„Această activitate vine într-un moment important, deoarece continuăm să ne pregătim pentru introducerea calculatoarelor cuantice de calitate de producție, care vor schimba peisajul de securitate al tehnologiilor precum blockchain și criptomonedele în viitorul apropiat.”
Având în vedere că era calculatoarelor cuantice se află la orizont, Steve Alexander consideră că cercetarea și dezvoltarea sunt esențiale pentru rezultate optime, cum ar fi prima criptare de 800 Gbps realizată de Ciena.

Directorul de tehnologie de la Ciena a explicat:

„Având în vedere că în fiecare zi sunt distribuite tot mai multe informații sensibile prin rețelele de fibră optică, o criptare robustă este de o importanță vitală.”

Calculatoarele cuantice sunt încă în faza de dezvoltare și sunt considerate super-rapide față de calculatoarele standard.

JP Morgan și-a făcut un nume în spațiul blockchain/crypto. De exemplu, a creat o unitate de afaceri denumită Onyx pentru a găzdui eforturile sale în materie de monedă digitală și blockchain.

De asemenea, principala bancă a pus recent piciorul în metavers prin intermediul unui salon virtual.

sursa articol:blockchain.news

sursa foto: pixabay.com